Tjarda’s Bart onderscheiden met de Gouden Vos

Tjarda’s Bart onderscheiden met de Gouden Vos Foto: Bas van der Helm voor Tjarda

Waterscoutinggroep Tjarda wilde Bart Homan in het zonnetje zetten voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging. Ze nomineerde Bart voor de Gouden Vos, een onderscheiding die niet zomaar toegekend wordt door Scouting Nederland.


- Lees verder onder deze advertentie -

De Gouden Vos is een waarderingsteken van Scouting Nederland. Alleen vrijwilligers die een buitengewone prestatie geleverd hebben, ontvangen deze onderscheiding. De beoordelingscommissie erkende de aanvraag en vorige week ontving Bart de Gouden Vos.

Lid sinds begin jaren ‘90

Bart is al meer dan 25 jaar actief bij de Tjarda. Hij startte als Welp en ging daarna naar de Zeeverkenners en de Wildevaart. Hij maakte het afbranden van het clubhuis mee en alle acties om een nieuwe op te bouwen. Onderhoud van de vloot heeft Bart nog op de dijk gedaan – waar de vereniging daar nu een mooie loods voor heeft.

Als vrijwilliger van alle markten thuis

Niet alleen als lid, maar ook als vrijwilliger heeft Bart veel voor Tjarda gedaan: als begeleider van Wildevaart, Zeeverkenners en de Bevers, hij houdt zich bezig met de organisatie van het botenonderhoud en is een aantal jaar penningmeester geweest.
Sinds 2016 heeft hij geen vaste rol meer binnen de vereniging, maar is elke week op het clubhuis te vinden en springt bij waar nodig.

In de jaren dat Bart bij Tjarda actief was, is hij ook afgestudeerd als chemicus en is hij druk bezig om te promoveren. Je kan dus wel stellen dat wij als vereniging behoorlijk trots zijn op Bart als vrijwilliger maar ook als persoon.’ – Gerard van Engelen, voorzitter Tjarda

31 mei zette de Tjarda hun Bart op het clubhuis in het zonnetje en overhandigde hem de Gouden Vos onderscheiding.

Foto: Bas van der Helm voor Tjarda


Reacties