To Maat in finale Duurzaamheidsprijs

To Maat in finale Duurzaamheidsprijs Foto: Duurzaamheidsprijs Duin- en Bollenstreek

De finalisten van de Duurzaamheidsprijs Duin- en Bollenstreek 2020 zijn bekend en dit jaar staat er 1 bedrijf uit Teylingen in de finale: To Maat uit Voorhout.

In juni stonden er 6 bedrijven in de halve finale. De jury bezocht de bedrijven en voerden gesprekken met hen en koos de 3 finalisten voor 2020:

  • To Maat – Voorhout
  • Chocolaterie Pierre – Hillegom
  • debloemist.nl – Katwijk

Wethouder Heleen Hooij reikte deze week de oorkondes uit aan de finalisten. Zij wist te vertellen dat de jury het een moeilijke keuze vond om de finalisten te kiezen. Alle finalisten ontvingen een aanmoedigingsprijs van €1.000,-.

Het Voorhoutse To Maat werd tijdens BOBizzNizz als volgt omschreven door de jury:
‘To Maat koopt de groente voor haar groenteburgers in bij boeren in de streek. De burgers worden zonder toevoegingen ‘gedraaid’ en zij zijn – uiteraard – een gezonde vervanger voor vlees.’

Wint er eindelijk een bedrijf uit Teylingen? 

Vorig jaar stonden er 4 bedrijven in de finale, waarvan 2 uit Voorhout. Toen ging Van der Hulst uit Lisse er met de winst vandoor. Nog niet eerder won een bedrijf uit Teylingen de Duurzaamheidsprijs. Gaat To Maat daar dit jaar verandering in brengen? Dat maakt de jury bekend tijdens de finale op 8 oktober.


Reacties