Toch geen OP=OP Voordeelshop in Voorhout, hoe nu verder?

Toch geen OP=OP Voordeelshop in Voorhout, hoe nu verder?

Blokker heeft afgelopen zaterdag, 25 november, de deur gesloten in Voorhout met een nog lopende huurovereenkomst met de eigenaar van het pand, Nico Huijts. Een mooie oplossing leek de interesse die in de wandelgangen genoemd werd van de OP=OP Voordeelshop om daar een vestiging te openen. Maar deze shop komt er niet. Gevolg, nog meer leegstand in Voorhout. Het zijn inmiddels al 9 winkelpanden die leeg staan. Wordt Voorhout na Noordwijkerhout en Hillegom het volgende dorp in de Bollenstreek wat te maken krijgt met grote leegstand in het winkelgebied? De redactie sprak met Nico Huijts om te vragen of er interesse is van andere partijen. ‘Er is interesse van enkele partijen, maar dat is niet concreet genoeg om al namen te noemen. Ik beperk mij tot de feiten’. – Nico Huijts.

Lege winkelkernen

Je ziet het overal in Nederland, hele winkelkernen die compleet leeg lopen. Winkels sluiten en er komt niets voor terug. De winkeliers kunnen dit probleem niet alleen oplossen, dat vraagt om hulp en intensieve samenwerking met de gemeente, de politiek en andere betrokkenen. Aanstaande donderdag valt het definitieve vonnis over het Ondernemersfonds. Welk besluit daar ook valt, er is nu actie nodig om het tij te keren. Bij deze een uitnodiging aan alle betrokken partijen om hun verantwoordelijkheid te nemen.........

TOV

In een TOV bijeenkomst op 24 oktober in de ‘De Koffiemeulen’ sprak Harry Bijl van INretail over de wijze waarop ondernemers aansluiting moeten houden met de wensen van de klant. Wees zichtbaar voor de klant (on-line en off-line) en laat zien wat de klant bij jou krijgt, steeds met dezelfde boodschap anders raakt de klant in de war. Het gaat ook over het belang om samen te werken. Met veel leegstand krijgen de resterende winkeliers een probleem, je kunt minder variatie bieden aan de consument, deze haakt af en zoekt elders naar een plaats waar wel alles te krijgen is. Op de website van INretail staat een stuk over leegstand van winkels, klik hier. Het komt aan op visie, aanpakken en samenwerken.

Samen

Alleen met elkaar kom je tot een plan van aanpak om dit probleem op te lossen. In het nieuwsitem ‘Samen werken aan het koopcentrum van Sassenheim’ vroeg citymanager John van der Tol om samenwerking en zo te komen tot een juiste aanpak voor het nieuw te ontwikkelen koopcentrum in Sassenheim. Hetzelfde geldt voor Voorhout. Een gezamenlijke aanpak! 

Leegstand straalt negatief af op Teylingen

Een leeg winkelcentrum straalt af op de buitengebieden en andersom is dat ook zo, het is dus niet alleen een probleem van de winkeliers. Iedereen is hier belanghebbend. Alle ondernemers, de gemeente, de politiek maar ook de inwoners. Samen voor ondernemend Teylingen. Aan de slag dus. 

Digitale winkelstraat

InTeylingen is bezig met het afronden van de digitale winkelstraat, deze moet in het voorjaar van 2018 draaien. Tijdens de bijeenkomst van de TOV afdeling Sassenheim op 1 november bleek dat er veel belangstelling is voor deze winkelstraat vanuit de citymanager en de ondernemers. Het is straks geen gezicht als tussen alle winkels veel leegstand zichtbaar is. Waar mogelijk wil InTeylingen ook helpen als communicatieplatform.


Reacties