Topscore voor schooltuin Park Rusthoff

Topscore voor schooltuin Park Rusthoff Foto: Hennes Claassen

De schooltuin in Park Rusthoff heeft de maximale score gehaald voor Natuurlijk Tuinieren, een keurmerk dat is uitgereikt door de AVVN – de landelijke organisatie voor hobbytuinders.

De organisatie kwam na de puntentelling en de behaalde bonuspunten uit op een score van 107%. Hiermee behoort de Sassems schooltuin tot een tuinpark met het vier stippen lieveheersbeestje – de hoogste beoordeling die aan slechts 29 tuin(parken) in Nederland is toegekend. 

De basis is zeer goed

De vrijwilligers van de schooltuin hebben dus alle reden om trots te zijn. Ze scoorden goed op de 40 standaardaspecten van de beoordeling, zoals diversiteit aan planten, voorlichting en schuilplaatsen voor dieren.

Bonuspunten voor circulaire bouw

De jury was daarnaast erg onder de indruk van het cirulair gebruik bij onderhoud; zo is het nieuwe tuinschuurdak gemaakt van ‘bollenstreekhout’, afkomstig van gekapte bomen uit de Antoniuslaan. En de nieuwe composthopen zijn weer gebouwd met de oude planken van de tuinschuur.

‘Ik vind het erg knap wat hier is gepresteerd en namens het AVVN feliciteer ik u met het niveau en de kwaliteit van het natuurlijk beheer en onderhoud op uw schooltuin. Het keurmerk, een lieveheersbeestje met maximaal 4 stippen, is dan ook meer dan verdiend.’ – Herman Vroklage – AVVN

Zelf nieuwsgierig naar de schooltuin in Park Rusthoff? Tijdens de zomervakantie kan je op woensdagavonden van 19:00 tot 20:00 uur komen kijken, dan onderhouden de kinderen de tuinen. Want ook tijdens de vakantie groeit de natuur gewoon door.


Reacties