Top/SolarCompleet coach Jan Niebeek wordt nieuwe bondscoach TeamNL Korfbal

Top/SolarCompleet coach Jan Niebeek wordt nieuwe bondscoach TeamNL Korfbal Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Jan Niebeek volgt, na het komende EK in België, Wim Scholtmeijer op als bondscoach van TeamNL Korfbal. 

Niebeek, momenteel coach van TOP/SolarCompleet, tekende dinsdag op het bondsbureau in Zeist een vierjarig contract, dat hem vanaf de komende Korfbal Challenge (december 2020) aan TeamNL Korfbal verbindt.
 
Het is voor Jan een grote eer, dat hij bondscoach mag worden van TeamNL Korfbal, het vaandelteam van het Nederlandse korfbal. Een mooie basis is gelegd door Wim Scholtmeijer en zijn staf en daar kan Jan op verder bouwen met zijn kennis en ervaring die hij in de top van de Korfbal League heeft opgedaan. 
 
De World Games in het Amerikaanse Alabama (juli 2021) vormen het eerste grote eindtoernooi, waar Niebeek met TeamNL Korfbal naar toe zal werken. Zijn staf wordt het komende jaar verder ingevuld.
 

"Ik kijk er naar uit om samen met mijn nieuwe collega’s in de komende jaren het Nederlandse korfbal verder te ontwikkelen naar the next level. Dit is een mooie uitdaging, die na het EK zal starten.

Tot die tijd moet alle aandacht uitgaan naar de huidige staf en het team. Zelf zal ik mij vol focussen op een succesvol afscheid bij TOP/SolarCompleet. De afgelopen zes jaren hebben we altijd de intentie gehad om voor de titel te spelen en die doelstelling is in mijn zevende en laatste jaar niet veranderd.” - Jan Niebeek

Coach- en spelerscarrière

Niebeek trad in 2013 aan als coach van TOP/SolarCompleet, waarmee hij vijfmaal de Korfbal Leaguefinale haalde en die viermaal (2014, 2016, 2017, 2018) wist te winnen. Ook schreef TOP onder zijn bewind vier Europa Cups en één veldtitel (2014) bij. Eerder was Niebeek coach van Nederland U19 en U16 (2005-2008), Blauw-Wit (2008-2012, één veldtitel) en AW.DTV (2012-2013).

Nieuwe coach Top/SolarCompleet

Leon Braunstahl, nu nog assistent van Bondscoach Wim Scholtmeijer, wordt de nieuwe trainer van TOP/SolarCompleet en dus de opvolger van Jan Niebeek.


Reacties