TOP/SolarCompleet is 2020 goed begonnen

TOP/SolarCompleet is 2020 goed begonnen Foto: Rene van Dam

In de wedstrijd tegen het gepromoveerde Tempo/Klaverbladverzekeringen was er alleen bij 2-2 een gelijke stand. TOP/SolarCompleet scoorde gemakkelijk, maar kreeg de doelpunten ook (te) gemakkelijk tegen. Met een eindstand van 24 - 32 is het team 2020 goed begonnen.   

Geschreven door TOP/SolarCompleet 

Bij TOP ontbrak Celeste Split vanwege een blessure. Nick Pikaar was er na een afwezigheid van 3 weken weer bij, maar startte op de bank. Jet Hendriks vormde deze wedstrijd een koppel met Barbara Brouwer en deze tandem liep vanaf minuut 1 heel goed. Hendriks begon zeer voortvarend met 2 rake schoten. Ook na doelpunt nummer 3 en 4 daarna stond zij nog op een 100% score.

Topscoorder Brouwer aan zet

Brouwer groeide in de wedstrijd en was vooral in de tweede helft (5x) moeilijk te stoppen. Zij werd uiteindelijk topscorer met 7 doelpunten. Vakgenoten Frank Mostard en Paul Anholts waren vooral belangrijk in hun steunende rol, waarbij Mostard heerste in de rebound. In het andere vak ging Roos Verheugt van start in de basis, samen met Sanne Jousma, Mick Snel en Tim Flokstra.

Beide vakken lieten aanvallend mooie dingen zien en kwamen gemakkelijk tot scoren.

Toch lukte het TOP niet om Tempo van zich af te schudden. Met minder kansen en een hoog afrondingspercentage bij vooral de mannen bleef Tempo keurig in het spoor. Pas bij de 6-10 van Mick Snel was het verschil voor het eerst 4 doelpunten. Deze marge, wisselend 3 of 4 doelpunten, bleef tot vlak voor rust gehandhaafd, maar toch wist Tempo nog twee keer te scoren zodat met 13-15 de kleedkamers werden opgezocht. 

Zowel TOP als Tempo blijven er een leuke wedstrijd van maken

Na rust startte de wedstrijd weer zoals hij begon, met een schot van Hendriks. Ook de doelpunten daarna waren van de dames, waarbij een mooie doorloopbal van invalster Julia Schuiling en twee afstandsschoten van Brouwer. Tim Flokstra maakte voor het eerst de vijfpuntsmarge; 15-20 en de wedstrijd leek nu wel gespeeld. Leek, want Tempo gaf nog steeds niet op en bleef met mooie scores toch enigszins bij. De 18-22 met 1 hand van Sanne Jousma was mooi en daarna kwam het moment dat Nick Pikaar zijn rentree maakte.

Acht minuten voor tijd gaf Tempo zich gewonnen

Met lange aanvallen en veel goals bleef TOP/SolarCompleet de bovenliggende ploeg, maar zoals Tempo speelde zal die ploeg zeker nog punten gaan pakken. Pikaar werd nadrukkelijk gezocht door zijn teamgenoten en na een paar mooie acties en gemiste schoten wist hij de korf weer als vanouds te vinden: 23-30. TOP kon de wedstrijd uitspelen en met goals van Sanne Jousma en Mick Snel werd de eindstand op 24-32 bepaald.

TOP-dames maken het verschil

In een wedstrijd waarin alle basisspelers en invallers tot scoren kwamen maakten de TOP-dames het verschil, want met 19 doelpunten hadden zij het grootste aandeel in de overwinning. 

Doelpunten: Barbara Brouwer (7), Mick Snel (6), Jet Hendriks (5), Sanne Jousma (3), Paul Anholts (3), Tim Flokstra (2), Roos Verheugt (2), Julia Schuiling (2), Frank Mostard en Nick Pikaar.

Eindstand 24 - 32 (Rust 13 - 15)

 

Een goed begin van het nieuwe jaar, waarin TOP/SolarCompleet volgende week thuis aan de bak moet tegen de nummer 1, LDODK uit Gorredijk. 

 


Reacties