TOP/SOLARCOMPLEET WINT VAN DVO

TOP/SOLARCOMPLEET WINT VAN DVO Foto: InTeylingen

De nummer 1 tegen de nummer 8, op basis van de ranglijst zou TOP/SolarCompleet gemakkelijk moeten winnen van DVO uit Bennekom. Die winst kwam er, maar zo heel gemakkelijk ging het niet. DVO bood goed weerstand en bleef lang in het spoor van de ploeg van Jan Niebeek. Met een ruststand van 15-17 maakte TOP/SolarCompleet in de tweede helft het verschil op basis van met name individuele kwaliteit. DVO had pech in de afronding, verdedigde niet goed genoeg en moest de winst aan TOP/SolarCompleet laten. Eindstand 27-30.

1e helft

Een zakelijke overwinning met 30 doelpunten in een uitwedstrijd. Dat zou een korte samenvatting van de wedstrijd kunnen zijn, maar dat doet de tegenstand die DVO bood tekort. De ploeg van coach Richard van Vloten maakte het TOP/SolarCompleet lang moeilijk, in ieder geval de eerste helft. TOP/SolarCompleet kon niet loskomen, kwam wel op een 1-4 voorsprong, maar moest vervolgens wel verschillende keren een achterstand goedmaken. DVO strafte de ruimte die werd gegeven een aantal keren genadeloos af en speelde met heel veel inzet.

Bij TOP/SolarCompleet was Celeste Split de eerste helft niet te stoppen, want met 5 veldgoals en twee verdiende strafworpen was zij heel belangrijk. Er was voor het publiek veel te genieten: de inzet, mooie goals, vooral van Nick Pikaar en een gelijk opgaande wedstrijd in de eerste helft maakten het een mooie en spannende wedstrijd om naar te kijken. Bij de 15-15 sloeg TOP/SolarCompleet weer een eerste en heel belangrijk gaatje door in de laatste minuut van de eerste helft 2 x te scoren, Mick Snel en Celeste Split (met nog 7 seconden op de klok) bepaalden de ruststand op 15-17.

2e helft

Na rust kwam TOP/SolarCompleet met het 400e doelpunt van Barbara Brouwer in de Korfbal League voor het eerst op een drie punten voorsprong. Het lukte DVO daarna niet meer op dichterbij dan 1 doelpunt te komen. TOP/SolarCompleet ging beter verdedigen en onderschepte regelmatig de bal. De lange aanvallen die DVO speelde leidden te vaak niet tot doelpunten, alhoewel de spelhervattingen en vrije ballen gevaarlijk bleven. Bij 19-20 scoorde aanvoerder Mick Snel al snel de 19-21 en een schot van Jet Hendriks werd met luid gejuich begroet.

DVO had in die fase pech in de afronding waardoor TOP/SolarCompleet kon blijven aanvallen. Onder aanvoering van Nick Pikaar die bijna iedere bal afving, kon er veel worden herhaald en zo kon Barbara Brouwer de 19-23 binnen schieten. Toen Split en Snel de voorsprong uitbreidden naar 19-25 leek de wedstrijd wel gespeeld, al bleef DVO knokken voor wat het waard was. 

Laatste fase

In een hectische en fysieke laatste 5 minuten had de scheidsrechter zijn handen vol. DVO scoorde de 23-26 en de ploeg leek onder luide aanvoering van het publiek in een positieve flow te komen. Jet Hendriks maakte daar een einde aan door van afstand de 23-27 te scoren. Vervolgens was het Paul Anholts die de wedstrijd met zijn derde goal definitief over de streep trok. Barbara Brouwer en Celeste Split bepaalden de eindstand op 27-30. Zo blijft TOP/SolarCompleet op koers voor de play-offs en blijft het de ranglijst aanvoeren.

Volgende week wordt er thuis gespeeld tegen de rode lantaarndrager Deetos/Snel.


Reacties