Treinreizigers opgelet: dit weekend geen treinen vanaf station Voorhout

Treinreizigers opgelet: dit weekend geen treinen vanaf station Voorhout Foto: Gemeente Teylingen

In het pinksterweekend van 30 mei tot dinsdagochtend 2 juni (05.30 uur) staan werkzaamheden gepland op het traject Leiden-Haarlem. Hierdoor is treinverkeer niet mogelijk is. De NS zet bussen in. 

Nabij Voorhout wordt dit weekend de onderdoorgang van de Noordelijke randweg geplaatst. Het spoor wordt opengebroken en de spoormoot, die afgelopen periode naast het spoor is gebouwd, wordt dan op z'n plek in het spoortalud geschoven. Daarna wordt het spoor weer hersteld.

Plaatsing onderdoorgang bij Voorhout

Om de hinder voor het spoor zoveel mogelijk te beperken wordt er dag en nacht doorgewerkt. De werkzaamheden zijn minutieus voorbereid. Ook in de bouw zijn de gevolgen van de Corona-crisis merkbaar. Omdat werklieden op de bouwplaats minder dicht op elkaar mogen werken en de uitvoering van de werkzaamheden hierop is aangepast, is de buitendienststelling met een halve dag verlengd.
 
Door deze werkzaamheden rijden er van zaterdag 30 met tot en met dinsdagochtend 2 juni (tot 05:30 uur). Raadpleeg de NS-reisplanner voor je op reis gaat!

Slijptrein traject Sassenheim - Warmond

Ook wordt in de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 juni de rails op het traject - Haarlem Leiden geslepen door een speciale slijptrein. Dit om het spoor gladder en stiller te maken. Tijdens het slijpen kunnen de rails vonken; dat kan geen kwaad. Na afloop maakt het treinverkeer tijdelijk een ander geluid, dat effect zal na 4 tot 6 weken verdwijnen. Daarna hoor je juist minder van de treinen dan voorheen. Deze werkzaamheden worden in de nacht uitgevoerd en geven geen extra oponthoud voor het treinverkeer. 

 


Reacties