Trick or Treat - Halloween in Sassenheim

Trick or Treat - Halloween in Sassenheim Foto: Marcia Donker

Donderdag 31 oktober is het Halloween en ook in Teylingen gaan steeds meer kinderen Trick or Treat’en langs de deuren. Halloweenfan Marcia mobiliseert via Facebook al een aantal jaar buurtgenoten om er ook in Sassenheim een leuk feest van te maken.

Door haar enthousiasme doen de buren in en rondom de Sporthoflaan al een aantal jaar mee met Halloween; Trick or Treat is een klein evenementje geworden in de straat. Marcia hoorde van bezoekers met Halloween dat ze speciaal naar de wijk komen om te Trick or Treat’en, omdat het daar zo leuk is.

Door de wol geverfd heeft Marcia nog wat tips om een spannend en gezellige Trick or Treat-avond te lopen: 

Trick or treat ‘regels’ voor kinderen 

  • Ga verkleed als griezel.
  • Trick or Treat in groepjes, jonge kinderen onder begeleiding van een volwassenen.
  • Alleen aanbellen bij huizen waar duidelijk aan Halloween wordt gedaan. Tuin versierd? Lampje bij de deur? Flyer voor het raam? Aanbellen maar.

Trick or treat ‘regels’ voor bewoners

  • Hang de flyer (hieronder) op een zichtbare plaats zodat kinderen weten dat ze kunnen aanbellen.
  • Zet een lampje, lampion of set kaarsen (op een veilig plek) bij de deur als aanwijzing dat je meedoet.
  • Versier de voordeur, het raam of de tuin – of nog leuker; doe het met de buren samen zodat de huizen er samen griezelig uitzien.
  • Deel verpakt snoep uit, sommige kinderen mogen niet verpakt snoep niet aannemen.
  • Is het snoep op? Haal het lichtje bij de deur weg.
  • De meeste kinderen komen rond de schemer; dan is het enger, maar nog niet te laat.

En deze vind ik wel belangrijk, er zit niet echt een leeftijd aan Trick or Treat. Vorig jaar liepen er een aantal kinderen tussen waartegen gezegd werd dat ze eigenlijk te groot waren voor Trick or Treat. Maar vooruit, ze mochten toch een snoepje pakken. Dit vonden ze erg vervelend. Soms zijn kinderen gewoon groot voor hun leeftijd. En soms zijn ze ‘al’ 12, en vinden het nog fantastisch om te trick or treaten.’ Marcia

Bewoners rondom de Sporthoflaan hebben onderstaande flyer al van Marcia door de bus gekregen. Halloween is zeker niet verplicht, maar sluit aan als het je leuk lijkt om mee te doen.

 


Reacties