Try-out Adest Musica in park Rusthoff

Try-out Adest Musica in park Rusthoff

Adest Musica speelde een thuiswedstrijd  als laatste try-out voor het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade op 30 juli aanstaande. Op het middenveld van park Rusthoff kreeg het publiek waarvoor ze gekomen waren: een prachtige show met muziek. 

Het optreden bestond uit 2 delen met daartussen een pauze. Het eerste deel was een mars genaamd 'A Tribute to the Royal Marines'. Het tweede deel betrof de show met de naam 'The Composer' van de veel te jong overleden dirigent en componist Rogier van Otterlo. Adest Musica speelde een fragment van de show met een blinddoek om, terwijl de figuren gewoon werden gelopen. Op de foto is dit goed te zien (BRON: De Teyding).

Kees de Jong vertelde het publiek wat ze konden verwachten en sprak onder andere met de componist en de choreograaf over de totstandkoming van de muziek, de mars en de show. Hij stipte ook nog eens aan dat de helft van het korps niet uit Sassenheim komt en dat sommige leden echt van ver komen om vaak 3 keer in de week te oefenen. Een beetje topsport dus.

Adest Musica speelde tijdens de try-out in gala-uniform. In Kerkrade wordt het andere uniform gebruikt. Deze zijn, waar nodig, hersteld en schoon gemaakt en zijn klaar voor gebruik.

Het middenterrein van het park was gevuld met toeschouwers. Rondom de afzetting was het soms dringen om alles te kunnen zien, een hart onder de riem voor Adest Musica. Ruim 300 supporters gaan mee naar Kerkrade om Adest Musica aanstaande zondag te steunen.

Na de show kregen alle leden van Adest Musica bloemen uitgereikt door familie en vrienden. Het zit wel goed met Adest Musica. Nog een aantal keer oefenen deze week en dan de laatste uitvoering waarna er een einde komt aan een intensieve oefenperiode die eind 2016 begon.

De redactie van InTeylingen wenst Adest Musica succes toe en zoals tijdens de try-out al werd gezegd: als je alles hebt gegeven is het goed. Meer kun je niet doen.


Reacties