Twee jubilarissen bij Pankras

Twee jubilarissen bij Pankras Foto: ATV Pankras

Er werken twee jubilarissen mee aan het toneeelstuk Vrouw Holle en de Zoutmikser van Pankras. Zij zitten respectievelijk 40 en 50 jaar bij de vereniging.

Jan Zwetsloot en Henny Went zijn tijdens de premiere op 6 april gehuldigd. Jan, die 50 jaar bij toneelvereniging Pankras zit, werd benoemd tot erelid. 

Sint Jan

Jan speelt al die jaren in verschillende toneelstukken, maar naar eigen zeggen speelde hij zijn mooiste rol altijd in december: die van Sinterklaas. Zowel met de intocht als bij huisbezoeken wist Jan 35 jaar een van de mooiste Sinterklazen van Nederland neer te zetten. Voor vele Sassemers is hij nog steeds ‘de enige echte’.

Henny de Bouwer

Henny heeft zelden op de planken gestaan bij Pankras, maar zonder hem geen toneelstukken. Henny zit in de bouwploeg en ontwerpt en timmert aan het decor van de stukken die Pankras op de planken zet. 

Benieuwd naar het (acteer)werk van de heren?

Vrouw Holle en de Zoutmikser wordt ook komend weekeind gespeeld in ’t Onderdak. Op zaterdag om 20:00 en op zondag om 14:00. Kaarten a €7,50 kan je reserveren via kaarten@pankras.nl of koop ze aan de deur – aanvang half uur voor start voorstelling.


Reacties