Tweede vrouw zegt in Sofia verkracht te zijn door 'valiumverkrachter' Johan S.

Tweede vrouw zegt in Sofia verkracht te zijn door 'valiumverkrachter' Johan S. Foto: Trafficnews.bg

Johan S, beter bekend als de 'valiumverkrachter' is alsnog gearresteerd in Sofia Bulgarije nadat een tweede vrouw aangifte heeft gedaan van verkrachting. 

De uit Sassenheim afkomstige, Johan S. kwam twee weken geleden in het nieuws, nadat een 32-jarige vrouw aangifte had gedaan van verkrachting. Een tweede slachtoffer heeft zich onlangs bij de politie in Sofia gemeld. 

De politie viel woensdag 15 januari rond 12 uur het appartement van Johan S. binnen. Agenten doorzochten vervolgens zijn woning. 

Opnieuw in de boeien geslagen

De Bulgaarse overheid meldt dat valiumverkrachter Johan S. donderdag officieel is aangeklaagd voor een tweede misdrijf. Hij zou een vrouw met de Hongaarse nationaliteit onder invloed hebben verkracht op 24 oktober 2019.

Op videobeelden van de bulgaarse nieuwszender TrafficNews.BG is te zien hoe de Nederlander geboeid door agenten in een busje wordt gezet.

Nederlandse en Bulgaarse media werken samen

De redactie van TrafficNews.bg ontving brieven van verschillende vrouwen die contact hebben gehad met de Nederlander. Een team van journalisten van Hart van Nederland is naar Bulgarije gereisd om verslag uit te brengen over deze zaak. De twee media teams wisselen, naar eigen zegge, informatie uit over de man, wiens 'daden' in Nederland algemeen bekend zijn. 

De vele publicaties door trafficNews.bg zijn de reden dat een ander slachtoffer van Johan aangifte heeft gedaan bij de politie. Volgens TrafficNews.bg gaat het om een Hongaarse vrouw die eind vorig jaar in Sofia verbleef. Ze viel ook voor de charmante Nederlander, die haar naar zijn appartement in Zone B-5 bracht en haar verkrachtte.

Buren zijn angstig geworden

Bewoners van het appartementencomplex waarin Johan woont, zijn geschokt door de onthullingen aan het adres van hun buurman. Ze zijn bang voor zowel Johann zelf als de waarschijnlijkheid dat familieleden van de gewonde vrouwen wraak zoeken. 

 


Reacties