Up2Stage 2.0 even voorstellen

Up2Stage 2.0 even voorstellen Foto: Up2Stage

Up2Stage slaat een nieuwe richting in waarbij zij gaan werken met 2 professionele docenten en improvisatie centraal staat in de nieuwe lesopzet. De voorstelling waar naartoe wordt gewerkt wordt; een eigen verhaal deels gebaseerd op de input van de deelnemers.

Tamara, van musicalartiest naar theatermaker!

In een fijn gezin opgegroeid in Sassenheim, muziek gemaakt bij Adest Musica, zelfs tambour maitre geweest bij de jeugdband, uitgevlogen en nu weer terug in Sassenheim. “Ik vind het leuk om iets terug te doen voor het dorp waar ik ben opgegroeid en nu bij Up2Stage ben beland”, vertelt een enthousiaste docent Tamara Esser. Ook ooit spelend bij Up2Stage als 15 jarige om nu met haar 27 jaar levenservaring de jongeren van Up2Stage te inspireren.

Tamara Esser is 3 jaar geleden afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg met ook nog een diploma op zak van de MBO Theaterschool in Rotterdam. In de 8 jaren opleiding heeft ze veel ervaring opgedaan van musicalartiest naar docent en van docent naar theatermaker. Uiteindelijk heeft ze voor docent en theatermaker gekozen omdat dit haar het meeste ligt.

Haar levenservaringen kan ze goed gebruiken voor Up2Stage

Haar ogen werden al op haar 18e jaar geopend tijdens haar opleiding in Rotterdam waar een docent tegen haar vertelde: “docent zijn is ook een vak hoor!”. Ze wilde na de MBO toch nog door naar het HBO, want Tamara had het gevoel dat ze nog niet klaar was. Met 3 audities, bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten voor Theaterdocent en mime opleiding en voor docerend theater maker bij de Fontys in Tilburg, koos ze uiteindelijk voor de laatste. In Tilburg werd Tamara breed opgeleid, maar studeerde ze af als docerend theatermaker.

Een hoogtepunt was de 5 maanden minor op Curaçao waarbij Tamara zich losmaakte van school en haar familie en ging theatermaken met kansarme jongeren.

Nu geeft Tamara o.a. les bij Jeugdtheaterschool Leiden e.o. , Jeugdtheaterschool Flores in Lisse, Studententoneelvereniging Cuculum in Leiden en werkt ze mee aan een educatieprogramma op basisscholen in de Bollenstreek en Leiden.

Op naar een fantastisch Up jaar!

Tamara voelt wel de druk van het succes van Up2Stage van de afgelopen 12 jaren en de verwachtingen, maar gaat samen met Lotte vol goede moed dit avontuur aan. Ook samen met alle fantastische vrijwilligers van Up2Stage en dat is Tamara niet gewend. Tamara is perfectionistisch en denkt over veel details na en dat geeft soms stress. 

“Ik ben gewend om alles alleen te doen en zie het als een hele leuke uitdaging om nu samen met een creatief team te werken aan decor, licht, kleding en grime. Het is dan heel fijn om te zien, dat het na al het denkwerk toch allemaal goed komt”. - Tamara Esser

Heb je interesse om eens te proeven aan die leuke lessen van Up2Stage?

Kom dan naar de open lessen, die elke dinsdag worden gehouden van 19.00-21.00 uur in studio 2 van Total Move aan de menneweg 107 in Sassenheim. In deze open lessen zal veel worden gewerkt met improvisatie in toneel, zang en dans.

Wil je ook eens proeven aan deze nieuwe, leuke en inspirerende lessen? Meld je dan aan bij info@up2stage.nl en kom eens kijken en meedoen op dinsdagavond 4, 11 en 18 februari. Kom je ook?!

 


Reacties