Up2Stage op weg naar..........

Up2Stage op weg naar.......... Foto: Up2Stage

Up2Stage slaat een nieuwe richting in waarbij zij gaan werken met 2 professionele docenten en improvisatie centraal staat in de nieuwe lesopzet.  

De voorstelling waar naartoe wordt gewerkt, wordt een eigen verhaal deels gebaseerd op de input van de deelnemers.

Maatschappelijke boodschap in het verhaal

Na 12 jaar topmusicals in Sassenheim te hebben geproduceerd gaat de Stichting musicalgroep Up2Stage nu de uitdaging aan om vanuit de leerlingen en de docenten een eigen verhaal te creëren. Een verhaal met een maatschappelijke boodschap en een verhaallijn die herkenbaar en aanspreekbaar zal zijn voor iedereen.

In welk jasje het verhaal gegoten gaat worden is nog een grote vraag, want dit kan modern zijn, hedendaags, fantasie of wellicht nog een andere invalshoek. 

Tamara Esser en Lotte Burgmeijer gaan dit avontuur aan

De twee dames zijn gestart met open lessen voor jongeren die ook eens willen proeven samen met de huidige leden van Up2Stage. De open lessen spelen in op de improvisatie van de jongeren vanuit een bron.

Dit betekent, dat er met een hulpmiddel de fantasie wordt geprikkeld en van waaruit met improvisatie in groepjes iets wordt uitgebeeld, gezongen en gedanst. Voorbeelden van bronnen zijn: een YouTube filmpje, foto, illustratie, bekende film, sprookje.

Hoe loopt het proces?

Na de open lesweken zal in maart verder worden gewerkt vanuit 1 bron en van daaruit weer kleinere bronnen worden aangesproken. Met de jongeren zullen gesprekken worden aangegaan om te kijken wat er bij hun leeft. Hiervoor wordt o.a. een woordweb gebruikt, waarbij de uppers vanuit een woord gaan associëren met nieuwe woorden.

Op weg naar........ een nieuwe show!

In mei en juni zal dit verder worden gedetailleerd, waarbij materiaal wordt verzameld over de nieuwe invalshoeken. Materiaal voor spel, dans en muziek. Zo werken de leerlingen heel creatief mee aan een verhaallijn en een nieuwe musical die langzaam ontstaat. In de zomervakantie gaan de 2 docenten dan het verhaal uitschrijven tot een script met rollen, situaties, emoties en omgeving. Gecombineerd met muziek en dans ontstaat dan een totaal nieuwe musical, waarmee na de zomervakantie wordt gewerkt. De rollen zullen dan worden verdeeld om in november van dit jaar weer een fantastische show neer te zetten.

“Het proces is geslaagd als de jongeren van Up2Stage samen hebben gewerkt naar een leuk stuk, waarin gelijkheid is onder de uppers, er iets moois ontstaat, waar het publiek in wordt meegezogen, zich ook zal herkennen en waar uiteindelijk iedereen trots op is.” - Tamara en Lotte

Heb je interesse om eens te proeven aan die leuke lessen van Up2Stage?

Kom dan naar de open lessen, die elke dinsdag worden gehouden van 19.00-21.00 uur in studio 2 van Total Move aan de menneweg 107 in Sassenheim. In deze open lessen zal veel worden gewerkt met improvisatie in toneel, zang en dans.

Wil je ook eens proeven aan deze nieuwe, leuke en inspirerende lessen? Meld je dan aan bij info@up2stage.nl en kom eens kijken en meedoen op dinsdagavond 21 en 28 januari en 4, 11 en 18 februari. Kom je ook?!


Reacties