UPDATE - Inbrekers gearresteerd in Warmond

UPDATE - Inbrekers gearresteerd in Warmond Foto: InTeylingen

Twee mannen uit Ede dachten zaterdagavond 18 januari hun slag te slaan in een huis aan de Beatrixlaan in Warmond. Door de melding van een oplettende voorbijganger werden twee inbrekers korte tijd later gearresteerd door de politie. Hierbij kregen zij assistentie van de politiehond Rico en de politiehelikopter.   

Aangepast bericht 19 januari 15.03 uur

De politie bevestigd dat er twee inbrekers actief waren bij deze inbraak en geen drie zoals eerder werd bericht.

Zij berichten het volgende op hun Facebookpagina: 

"Goedenavond, ik laat net mijn hond uit en zie in een vrijstaande woning ineens het licht aan gaan. Ik had net daarvoor een klap gehoord die ik niet kon plaatsen, ik denk dat er een ruit is ingegooid en dat er nu wordt ingebroken." 

Als deze melding binnenkomt bij de collega's van het Operationeel Centrum Den Haag staan direct al onze zintuigen op scherp: "Attentie voor alle collega's aanrijdend naar Warmond, het gaat mogelijk om een heterdaad woninginbraak." 

Een onopvallende eenheid komt als eerste bij de woning aan en ziet dat er inderdaad licht in de woning brand. Al snel blijkt dat een ruit van de woning is ingegooid. De meldkamer zet de hele wijk 'dicht' met collega's: eventuele verdachten kunnen nergens heen.

In afwachting van de hondengeleiders en de politiehelikopter (Zulu) houden diverse collega's zicht op de woning en een parkje wat achter de woning ligt. Tussen de woning en het parkje ligt een brede sloot.

Net als de hondengeleiders aan komen rijden, spreekt een voorbijganger ons aan: "Ik hoorde verderop in de bosschages geritsel." Direct duiken de collega's in de bosschages, waar een eerste verdachte met behulp van politiehond Rico kan worden aangehouden.

Plots geeft de politiehelikopter door dat zij met hun warmtescanner een mogelijke tweede verdachte in de sloot achter de woning zien. Ook deze verdachte kon snel worden aangehouden en is, in verband met de temperatuur van het slootwater, later door een ambulance nagekeken.

De twee verdachten van 20 en 23 jaar oud zijn beide afkomstig uit Ede, de zaak is in behandeling bij de recherche.

Dankzij de alerte meldster konden de verdachten worden aangehouden.

Melden loont

Hoor of zie jij een soortgelijke situatie? Twijfel niet en bel direct 112! 

Dankzij een alerte melder werd eind december ook al een inbreker in Warmond op heterdaad betrapt.

 _____

Bericht zaterdag 19 januari 00.18 uur 

Omstreeks 22.47 uur op zaterdagavond 18 januari kwam bij de redactie van InTeylingen de melding binnen dat twee van de drie inbrekers zijn aangehouden in en rond de Beatrixlaan in Warmond.  

Bewoners uit de wijk berichten de redactie dat twee inbrekers, die gezamelijk actief waren, zijn gearresteerd. Door adequaat optreden van politie en inzet van helikopter en politiehond werd op en rond de Beatrixlaan een verdachte man door de politiehond gebeten en gearresteerd. 

Eerder op avond werd een Twitter melding opgepikt 'politiehelikopter boven Warmond ivm inbraak'. Reacties op dit twitter bericht wisten te vertellen dat de omgeving van Huys te Warmont en Beatrixlaan was afgesloten.

 

 

Reacties