Vaar mee met zeilschip Hylke Tromp naar natuurgebied 'Hanepoel'

Vaar mee met zeilschip Hylke Tromp naar natuurgebied 'Hanepoel' Foto: NOCK

Zaterdag 27 juni vaart zeilschip Hylke Tromp vanuit Warmond naar natuurgebied “de Hanepoel” in de Kagerplassen en jij kunt mee!  Onder leiding van John van der Willik, een ervaren gids gaan de opvarenden dit  mooie gebied bezoeken. 

De historische, zeilende Kagenaar Hylke Tromp is dit jaar weer meerdere keren beschikbaar voor het NOCK, met dank aan de Stichting Historische Zeilvaart Warmond. Bij goed weer en niet te harde wind uit de goede richting is het ongeveer anderhalf uur zeilen naar de Hanepoel.

Schipperen met de coronamaatregelen

Vanwege de Corona-maatregelen kunnen tot op heden maar een beperkt aantal gasten worden toegelaten op het schip. Gezien de ruimte op het schip (de Hylke is bijna 15 meter lang) en uitgaande van mensen die tot 1 huishouden behoren is dit 4 x2. In geval van “losse” personen kunnen 6 gasten een plaats krijgen aan boord, uitgaande van de 1.5 meter-maatregel. (en dan komt daar uiteraard de bemanning nog bij.)

Het varen ernaartoe is een hele belevenis

Zzaterdag 27 juni is het vertrek om 11.00 uur vanuit Warmond. Tegen 13.00 uur ariveert het zeilschip bij de Hanepoel (afhankelijk van weer en wind) waarna de rondleiding van ongeveer twee uur volgt. De aankomst terug op Koudenhoorn zal ongeveer 17.00 zijn.

De inschrijving staat open voor personene vanaf 12 jaar en kost 12,50 euro p.p. (dit gezien de tijdsduur van de excursie en het beperkte aantal deelnemers)

Aanmelden kan weer via e-mailadres: info@koudenhoornontdekken.nl of via de website www.koudenhoornontdekken.nl


Reacties