Vaccineren met AstraZeneca vanaf vandaag hervat

Vaccineren met AstraZeneca vanaf vandaag hervat Foto: Pixabay

Vandaag start GGD Hollands Midden weer met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin aan zorgmedewerkers. Dit nadat er een tijdelijke pauze was ingelast vanwege een aantal meldingen dat binnen was gekomen van trombose na vaccinatie met AstraZeneca.

Op advies van het Europees Medicijnagentschap (EMA) en de Nederlandse Medicijnautoriteit CGB wordt er weer gestart met het AstraZeneca-vaccin toedienen. Zij hebben namelijk aanvullend onderzoek gedaan en geconcludeerd dat de pauze niet langer nodig is.

EMA stelt dat er ten aanzien van meldingen uit andere Europese landen over ernstige, zeer zeldzame verschijnselen van stolselvorming in combinatie met een verlaagd aantal bloedplaatjes, een mogelijke link is met het vaccin. De kans dat mensen hierdoor getroffen worden is echter ‘extreem klein’, aldus EMA. De bijsluiten van het vaccin wordt wel aangepast.

Dit besluit werd afgelopen donderdag gemaakt. Vandaag start GGD Hollands Midden weer met het vaccineren van zorgmedewerkers. Zorgmedewerkers die een afspraak hadden gepland, ontvingen afgelopen weekend een sms-bericht om een nieuwe afspraak te maken voor de vaccinatie. GGD Hollands Midden verwacht de geannuleerde afspraken in een week te hebben ingehaald. “Er is daarnaast ook weer ruimte voor het maken van nieuwe afspraken door zorgmedewerkers die een uitnodiging hebben ontvangen”, aldus GGD Hollands Midden.


Reacties