Valium verkrachter Johan S. gaat de cel in

Valium verkrachter Johan S. gaat de cel in Foto: Nova

Donderdag 16 januari werd aan het begin van de avond bekend dat de rechtbank van Sofia heeft beslist dat Valium-verkrachter - Johan Frederick Stellingwerf in hechtenis blijft.   

Trafficnews.bg schrijft dat er volgens de rechtbank voldoende bewijs is voor de verkrachting van een tweede slachtoffer, een vrouw van Hongaarse komaf. De rechtbank vindt dat er een reëel gevaar is dat de Nederlander zal proberen te ontsnappen en weer een misdrijf pleegt. Hierdoor wordt besloten de man in hechtenis te nemen. 

Het eerste slachtoffer, een 32 jarige vrouw, kreeg op kerstavond een verdovend middel in haar drankje er werd daarna door Johan S. op brute wijze verkracht. Zij heeft weten te ontsnappen en aangifte gedaan bij de politie. 

Na de uitspraak van de rechtbank is Johan S. weggeleid naar het detentiecentrum. 

Onschuld bewijzen

Dariknews.bg laat weten dat Johan S. de rechtbank heeft gezegd dat hij zijn onschuld gaat bewijzen. Volgens hem werd hij in de gevangenis voortdurend geslagen en geschopt. Als hij schuldig wordt bevonden hangt hem een gevangenisstraf tussen de twee en acht jaar boven het hoofd.

 

 


Reacties