Van een tevreden koe krijg je lekkere kaas

Van een tevreden koe krijg je lekkere kaas Foto: Pierre Kikkert

De koeien van Corné Pennings zijn in november op stal gegaan om de winter binnen te vertoeven. Met een dagelijkse maaltijd van kuilgras, wortelen en mais en een goede slaapplek zijn de wintermaanden goed door te komen. Maar zo richting april, wanneer de lente de stal binnendringt, worden de koeien onrustig. Tijd om naar buiten te gaan.


- Lees verder onder deze advertentie -

Zodra de staldeuren opengaan en de koeien de hectares vers gras zien is er geen houden aan. Ze rennen naar buiten en springen hoog in de lucht. Want voor een koe gaat er niets boven frisse buitenlucht, mals gras en ruimte om te banjeren.

Boerenkaas

Op boerderij Pennings wordt boerenkaas gemaakt die het hele jaar door gretig aftrek vindt.

‘Maar’, zegt Corné, ‘de graskaas die binnenkort weer bij ons op de planken ligt is uniek. Veel klanten van onze Landwinkel komen hiervoor speciaal de polder in.’ Dat deze kaas zo goed smaakt komt doordat de koeien vers gras eten waardoor de melk nog romiger wordt. ‘Dat is niet de enige reden’ aldus Corné, ‘van een tevreden koe krijg je nou eenmaal lekkere kaas en dat bleek weer tijdens de cum laude verkiezingen afgelopen maand. We behaalden de Cum Laude prijs voor onze jong belegen kaas!’.

Wil je er ook bij zijn? Dat Kan!

Op zondag 31 maart vanaf 11 uur ben je welkom voor een kopje koffie, thee of vruchtensapje en kunt u rustig rondlopen over het bedrijf. Ook is de winkel open om de lekkere, met cum laude award bekroonde, kaas te proeven en is er een kraampje met verse aardbeien. Om 12 uur zullen de staldeuren opgaan en springen de dames naar buiten. Je bent welkom bij Zuivelboerderij Pennings, Hellegatspolder 1 (einde 3e poellaan in Lisse), Warmond. Het wordt mooi weer dus kom zoveel mogelijk op de fiets om parkeerproblemen te voorkomen.


Reacties