Vandaag kerstwandeling door Park Rusthoff

Vandaag kerstwandeling door Park Rusthoff

De gezamenlijke kerken van Sassenheim organiseren zaterdag 21 december voor de tweede keer een kerstwandeling door park rusthoff in Sassenheim.  

Dit doen zij is samenwerking met park Rusthoff, Oranjevereniging Sassenheim en waterscouting Tjarda. De start is bij de hoofdingang van park Rusthoff aan de Hoofdstraat  (hoek J.P.Gouverneurlaan). Tussen 17.00 en 19.00 uur kan er iedere 5 minuten een groep deelnemers beginnen met de wandeling. Houdt er dus rekening mee dat je misschien wel even moet wachten voordat je kunt starten.

2000 jaar terug in de tijd

Tijdens de wandeling gaan bezoekers terug in de tijd, naar het land Israël en wandelen zij van Nazareth naar Bethlehem. Onderweg beleven zij het kerstverhaal en ontmoeten ze Jozef en Maria. Bij het kampvuur houden de herders met de schapen zich warm, Koning Herodes ontvangt de Drie Wijzen in zijn paleis en zingt het Engelenkoor zingen.

Romeinse wachters zorgen in het prachtig verlichte park dat iedereen de goede weg volgt. Aan het einde van de wandeling als de Ster goed gevolgd wordt volgt, vinden de wandelaars Maria en Jozef en hun kindje Jezus in de stal.  

Een wandeling maakt hongerig en dorstig

Bij de herberg zal het druk en gezellig zijn, iedereen kan zich daar opwarmen opwarmen en krijgt chocomelk of limonade te drinken. Voor koffie en thee is Het Sassennest geopend.

Wist u dat...

  • De toegang tot dit evenement gratis is 
  • er aan het einde van de wandeling een vrijwillige bijdrage gevraagd wordt voor een goed doel
  • het hiervoor handig is contant geld mee te nemen
  • meedoen aan de kerstwandeling voor eigen risico is
  • Park Rusthoff deze dag, vanaf 12 uur gesloten is ivm voorbereidingen voor de kerstwandeling
  • De organisatie heel blij is met de hulp vele vrijwilligers en bijdragen van sponsoren

Reacties