VCS dames 1 pakt de beker

VCS dames 1 pakt de beker Foto: VCS

Eind april verzekerde dames 1 van Volleybalclub Sassenheim zich van een plek in de promotieklasse. Afgelopen weekeind namen ze ook de felbegeerde beker mee naar huis. 


- Lees verder onder deze advertentie -

Wedstrijdverslag geschreven voor VCS

Na een zegereeks van vijf wedstrijden sloten de dames van Volleybalclub Sassenheim de bekercompetitie af in Maarssen, waar de bekerfinales plaatsvonden. VCS rekende onder toeziend oog van de meegekomen supporters in vier sets af met tegenstander Timios en kon de felbegeerde beker dus mee naar Sassenheim nemen.

Achterstand schudt VCS wakker

De bekerfinale werd niet zonder slag of stoot gewonnen. Timios bleek in de reguliere competitie een geduchte tegenstander en ook nu kwam het team in de eerste set vlot uit de startblokken: al snel keek VCS tegen een 6-1 achterstand aan. Nadat het team zichzelf wakker had geschud, begon VCS onder aanvoering van spelverdeelster Esther van Wieringen te draaien. Serviceseries van Debbie Knops en Denise van Goeverden zorgden voor een ommekeer in de set, die VCS uiteindelijk met 25-19 won.

De tweede set bouwden de speelsters uit Sassenheim een voorsprong van tien punten op, die aan het einde van de set nog bijna werd weggegeven. Gelukkig hield VCS haar hoofd koel: met 25-21 sleepten ze de set binnen.

Derde setwinst naar tegenstander

Set drie gaf een omgekeerd beeld: VCS verslapte en Timios kreeg alle ruimte. Maar ook zij hadden moeite om het af te maken. Met Iris van Rijn aan service bouwde VCS een 17-24 achterstand om in een 25-24 voorsprong. Het was helaas niet genoeg om de wedstrijd al te beslissen. Met 25-27 ging de setwinst naar Timios.

VCS laat winst niet afpakken

In de laatste set was VCS weer scherp en het team liet duidelijk zien de betere te zijn van de twee. Het verzet van Timios was gebroken. Met 25-12 wonnen de dames de wedstrijd en daarmee dus ook de felbegeerde beker.

Voor VCS dames 1 gaat 2018-2019 de boeken in als een zeer succesvol seizoen, waarin zowel promotie werd afgedwongen als de bekercompetitie werd gewonnen. Het zaalseizoen is op een paar trainingen na ten einde, maar het beachvolleybalseizoen staat op het punt te beginnen. Misschien kunnen de speelsters hun palmares nog verder aanvullen op het strand.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties