VCS recreanten op het NK

VCS recreanten op het NK Foto: VCS

Het recreanten XR1 mixteam van Volleybalclub Sassenheim deed afgelopen weekeind mee aan het Nationaal Recreanten Kampioenschap. Een uitdaging voor het team die ze met beiden handen aangrepen. Na zich kranig te weren in de wedstrijden, pakten ze de 13de plek.

Afgelopen seizoen werd XR1 kampioen in de A-poule, waarmee ze voor komend seizoen gepromoveerd zijn naar een hogere klasse. Het is de eerste keer dat een recreantenteam van VCS uitkomt in deze TOP-klasse.

Snuffelstage

De Nederlandse Volleybal Bond nodigde het team uit voor het NK. Een uitnodiging die het team met beide handen aangreep. Ze zagen het als een ‘snuffelstage’ om te proeven aan wat ze volgend seizoen in de TOP-klasse kunnen verwachten.

NK recreanten

Ter voorbereiding op het niveau van komend seizoen, reed het team half juli naar het NK voor recreanten in Utrecht. Hier strijden de kampioensteams van de A-poule, TOP-poule en Masters uit verschillende regio’s tegen elkaar.

VCS XR1 weet zich in de wedstrijden goed staande te houden, maar de ervaren tegenstanders weten steeds net wat punten uit te lopen op de Sassemse ploeg. VCS pakt uiteindelijk de 13de plek op het NK.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties