VCS zet in op meer jongens bij de volleybalclub

VCS zet in op meer jongens bij de volleybalclub Foto: VCS

VCS is een van de volleybalclubs uit de regio die meer jongens wil aantrekken voor de teams. Dit doen ze onder andere met een gratis volleybalclinic op 7 september. Voor spelers van 12 t/m 18 jaar en voor jeugdtrainers. 

Het doel is om meer jongens aan te trekken in de hele regio, zodat uiteindelijk de competitie groter en sterker wordt. VCS gaat hiervoor samenwerking met VCO, NOVO, RVV, Liusna en Leython DC. Door het samen aan te pakken, wordt het bereik groter en krachtiger. 

We hopen door een samenwerking veel ideeën op te doen om volleybal nog aantrekkelijker te maken voor jongens.’ Bas Leeflang, VCS 

Gratis volleybalclinic

De clinic op 7 september is voor jongens van 12 t/m 18 jaar en jeugdtrainers uit de regio. De clinic wordt gegeven door Yannick van Harskamp, trainer van het Oranje Jongens Volleybalteam. Volgens hem moet je je aanbod voor jongens aanpassen op hun behoeften. 

Fysieke uitdaging, strijd en variatie zijn daarin sleutelwoorden. En ze leren het liefst door trial & error, zien liever geen beperkingen.’ – Yannick van Harskamp

De clinic is van 12:00 tot 14:30 in sporthal Duinwetering in Noordwijk. Deelnemen is gratis, wel vooraf aanmelden. Meer informatie over de middag vind je op www.7septvolley.nl.

Spelers krijgen de training van Yannick en aanwezige jeugdtrainers assisteren Yannick en krijgen tips om een goede training te geven. Voor de trainers is er voorafgaans aan de training een inspiratiessie met Boukje Smeets van de KNHB. 

 

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties