Veel belangstelling voor Nieuw Boekhorst

Veel belangstelling voor Nieuw Boekhorst Foto: gemeente Teylingen

De eerste digitale informatieavond over het nieuw te bouwen Nieuw Boekhorst trok ruim 120 kijkers. In het webinar vertelde de gemeente onder andere over de ontwikkelingen en plannen van de nieuwe wijk in Voorhout.

Nieuw Boekhorst komt tussen de Noordelijke Randweg, het spoor, Beukenrode en de Boekenburglaan. De realisatie van ongeveer 900 woningen staat gepland voor 2024.

NieuwBoekhorst_plan_gemeente.jpg

Komende jaren wordt het plan verder uitgewerkt, hierbij vindt de gemeente participatie van de omgeving belangrijk. Daarom was er nu al een webinar waarin wethouder Marlies Volten vertelde over de context van Nieuw Boekhorst, projectleider Arjan Stegeman lichtte toe alle betrokken partijen samenwerken in de gebiedsontwikkeling en de kijkers kregen een analyse van het gebied door stedenbouwkundig bureau Echo.

Denk mee over Groot Boekhorst

Voor de voortzetting van de plannen is Echo ook benieuwd naar input van bewoners, ondernemers en belanghebbenden; over bijvoorbeeld de voorkeur voor groen, historische aspecten van de regio aan welke kant van het gebied je graag de woningen zou zien. Je kunt de enquête hier invullen.


Reacties