Veel interesse in D66 thema-café Energietransitie

Veel interesse in D66 thema-café Energietransitie Foto: D66 Teylingen

Ruim 30 geïnteresseerden kwamen naar het D66 thema-café Energietransitie, wat betekent dat voor jou?. Stichting Bollenstreek Duurzaam en Duurzaamheidsprijs-winnaar Yvonne van der Hulst gaven informatie over verduurzamen.

Energietransitie is een grote opgave waar we als maatschappij de komende jaren mee te maken krijgen. D66 Teylingen signaleerde dat mensen hier wel meer van willen weten en misschien er ook mee aan de slag willen, maar dat ze niet altijd weten waar te beginnen. 

Isoleren effectiever dan ‘van gas af gaan’

Zo vertelde Paul van der Kooy en Eveline Botter van de vrijwilligersorganisatie Bollenstreek Duurzaam dat verstandig isoleren en bouwen meer effect heeft op het reduceren van CO2 uitstuit dan ‘van het gas af gaan’.

Verschillende gemeentes zijn bezig met beleidsplannen en visies, maar als inwoners zelf al stappen willen zetten kan dat bijvoorbeeld door te isoleren. Via Bollenstreek Duurzaam kunnen gratis Energiecoaches je op weg helpen met het verduurzamen van je huis. 

Plus-op-de-meter bouwen

Bouwbedrijf Van der Hulst won in oktober de Duurzaamheidsprijs Duin- en Bollenstreek omdat ze als bedrijf vooruitlopen in groene en duurzame aanpak. Eigenaar Yvonne van der Hulst legde uit dat duurzaam bouwen om een andere mindset vraagt, en een beetje lef.
Zo vertelde ze dat het bedrijf geen genoegen nam met Nul-op-de-meter woningen, omdat ze dachten dat het beter kon. Daarom heeft het bedrijf nu Plus-op-de-meter woningen gerealiseerd.

Beide verhalen zetten de aanwezigen aan het denken en enkele bezoekers gaven aan geïnspireerd te zijn tot verdere actie. 

En dat was nou precies de bedoeling van het D66 Teylingen thema-café Energietransitie.’ – D66 Teylingen

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties