Veel medewerkers Sophia Scholen staken 30 en 31 januari

Veel medewerkers Sophia Scholen staken 30 en 31 januari Foto: InTeylingen

Op 30 en 31 januari vindt opnieuw een staking plaats in het onderwijs. Ook een groot aantal van de bijna 700 medewerkers van de 28 Sophia Scholen legt haar werkzaamheden neer om aandacht te vragen voor het verschil in salaris tussen basis en voortgezet onderwijs, de te hoge werkdruk en het lerarentekort.

Door het bestuur van Sophia Scholen is met de stakers afgesproken dat zij niet in hun salaris gekort worden tijdens deze stakingsdagen, mits ze werken aan goed onderwijs in de toekomst. Het zijn geen vrije dagen.  In de Duin- en Bollenstreek vinden meerdere stakingsacties plaats.

“Er is geen instelling die zo veel maatschappelijke impact heeft als de basisschool – 8 jaar lang, 5 dagen per week, 6 uur per dag. Een goede basisschool laat getalenteerde kinderen excelleren en biedt kinderen die weinig kansen van huis krijgen een fundament voor verder succes. Het is een nationale schande dat zoiets waardevols zo karig wordt bekostigd.” - Omar Ramadan

Sophia Scholen bestrijdt het lerarentekort door de juffen en enkele meesters te verleiden 4 of 5 in plaats van 3 dagen per week te werken en een “fatsoenlijk salaris helpt daarbij.”

In gesprek in de regio

Tientallen Sophiamedewerkers sluiten aan bij de grotere manifestaties in Amsterdam en Rotterdam. Veel collega’s willen juist in de Duin- en Bollenstreek zichtbaar in gesprek met elkaar en het publiek.

Een van de initiatieven betreft een fietstocht door de regio. De start vindt plaats op basisschool De Schapendel in Noordwijk. Sophiamedewerkers rijden een route door de Duin- en Bollenstreek, waarbij steeds meer collega’s aansluiten. Onderweg en tijdens de stops gaan zij met elkaar in gesprek over mogelijke oplossingen voor het onderwijs in de toekomst.

Zelf de touwtjes in handen

De touwtjes, die iedere medewerker meebrengt, worden aan elkaar geknoopt, waarbij de symboliek duidelijk mag zijn. De bol touw die onderweg zal ontstaan, wordt aan het einde van de fietstocht rond 13.30 uur door naar verwachting 115 medewerkers aangeboden aan het CvB in Voorhout. ,

“Als hart onder de riem, omdat het CvB ons steunt, samen zetten we onze schouders eronder” - Evelijn Sanders - directeur van de Schapendel

Samen met haar team is zij de initiator van deze sportieve fietsactie.

“Als hart onder de riem, omdat het CvB ons steunt” “Samen zetten we onze schouders eronder”.


Reacties