Veel steun voor rol citymanager

Veel steun voor rol citymanager Foto: Joep Derksen

Misschien een bekende naam voor je, misschien heb je nog nooit van hem gehoord: John van der Tol is de citymanager van Teylingen. Maar wat managet deze man dan voor onze city? Kandidaat-raadsleden van het CDA gingen een dagje met hem op stap.

Manon van Dijk, Carla Hilverda en Gerben Dijkstra van het CDA liepen een dag mee met John. Tijdens dat bezoek werd duidelijk dat de citymanager een verbindende rol heeft. John weet wat er speelt in de dorpen en heeft kennis van aan de ene kant de gemeente Teylingen en de ondernemers en inwoners aan de andere kant. Hij is de spil in het web om duidelijke afspraken te maken en dingen gedaan te krijgen zoals het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Voorhout en Sassenheim en onderzoek naar het verplaatsen van de kermis naar het centrum van Sassenheim.

Iedere maand praat ik met hem bij en dan krijgen we veel informatie over wat er gaande is in Teylingen. Hij is onze ogen en oren in de gemeente.’ – Wethouder Bas Brekelmans, VVD

De drie kandidaat-raadsleden wilden als voorbereiding op een mogelijk raadslidmaatschap weten wat er zoal in de verschillende kernen speelt. Samen met John gingen ze een rondje langs de drie dorpen. 

Zal de functie van citymanager wel blijven?

De citymanager wordt nu nog betaald uit het ondernemersfonds. Een project dat de gemeenteraand eind vorig jaar heeft gestopt. John heeft een contract tot oktober 2018, maar zowel de kandidaat-raadsleden als wethouder Bas Brekelmans zijn het erover eens: zij willen door met John als citymanager. 

Iedereen is enthousiast over John, maar een van de heipalen onder zijn mogelijkheid om te functioneren, de financiering, bestaat niet meer. Sommige zaken zijn al met heel veel energie opgepakt en in gang gezet. Als alles tot stilstand komt, zou dat zonde zijn.'’ – Frans Heemskerk, bestuursvoorzitter City Management Teylingen

 


Reacties