Vergunning werkzaamheden om ‘Rondje Kaag’ te realiseren verleend door gemeente Teylingen

Vergunning werkzaamheden om ‘Rondje Kaag’ te realiseren verleend door gemeente Teylingen Foto: Dorpsraad Oud Ade

De vergunning voor de werkzaamheden in Kaag en Braassem voor een ‘Rondje Kaag’ zijn verleend. Er komt een nieuw pont die fietsers en voetgangers kunnen gebruiken om van de Zijldijk naar de Kaag Sociëteit te varen. Ook wordt er een fietspad aangelegd dat aansluit op het weggetje bij het pontje bij Camping ‘t Haasje.

De gemeente Teylingen heeft in samenwerkingsverband met andere gemeenten zoals De Leidse Ommelanden, de plannen uitgewerkt. Dit tot grote teleurstelling van de Dorpsraad Oud Ade, zij willen bewaar aantekenen. Er is een termijn van zes weken na 24 oktober waarbinnen belanghebbenden formeel bezwaar kunnen maken. De Dorpsraad wacht de reacties van de mensen af voordat een besluit genomen wordt om formeel bezwaar te maken.

‘’De eerste reacties die gehoord worden zijn wisselend. Sommigen vinden de nieuwe fiets en wandelroute een mooie aanwinst voor de streek, anderen vrezen dat de toch al fors belaste Boekhoersterweg nog drukker wordt. Meerdere rapporten hebben duidelijk gemaakt dat deze weg aan z’n maximum capaciteit zit met betrekking tot de veilheidssituatie’’, laat Dorpsraad Oud Ade weten.

De concrete plannen zijn inmiddels gepubliceerd. Indien je hier meer kennis van wil nemen stuur dan een mailtje aan dorpsraad.oudade@gmail.com.


Reacties