Verkeerstellingen in Teylingen

Verkeerstellingen in Teylingen Foto: Maurice Hoogeveen

Komende drie weken worden in Sassenheim, Voorhout en Warmond verkeers- en parkeertellingen uitgevoerd. Hiermee wil de gemeente inzicht krijgen in het gebruik van wegen en de parkeerbezetting in de gemeente.

Telkasten

Op verschillende wegen en fietspaden worden telkastenen -slangen geplaatst. Dit zijn grijze kastjes langs de weg met zwarte kabels over het wegdek. Let op: telkastjes zijn geen verkapte flitspalen! Ze worden alleen gebruikt om de verkeersintensiteit te meten.

Scanauto’s

De parkeertellingen worden gedaan met drie scanauto’s die geparkeerde auto’s registreren. Deze auto’s zijn duidelijk te herkennen aan de tekst ‘verkeersonderzoek’ aan de zijkant van de auto. Geregistreerde kentekens bij deze telling worden alleen gebruikt voor het maken van analyses, ze zijn voor de gemeente niet te herleiden naar adressen of persoonsgegevens.

We stellen het op prijs wanneer je een kapotte slang of andere storingen meldt bij de gemeente. Dit kan ook via het Informatiecentrum. Buiten kantooruren kun je voor storingen contact opnemen met het verkeersbureau via 0343-415000. Je vindt dit telefoonnummer ook op de telkasten.’ – gemeente Teylingen


Reacties