Vernieuwd kleischelpenpad in Overbosch

Vernieuwd kleischelpenpad in Overbosch Foto: Stichting Vrienden van het Overbosch

Het Overbosch ziet er nog weer een stuk beter uit. Dit komt, omdat het 500 meter lange kleischelpenpad vorige week is vernieuwd. Met deze nieuwe laag aan kleischelpen is het zes jaar oude pad weer helemaal tiptop in orde.

Vernieuwd kleischelpenpad in Overbosch

 VOORHOUT – Het Overbosch ziet er nog weer een stuk beter uit. Dit komt, omdat het 500 meter lange kleischelpenpad vorige week is vernieuwd. Met deze nieuwe laag aan kleischelpen is het zes jaar oude pad weer helemaal tiptop in orde.

Compensatie afspraak met provincie

De Stichting Vrienden van het Overbosch heeft hier voor kunnen zorgen, dankzij onderhandelingen met de Provincie Zuid-Holland. Als tegenprestatie voor het aanleggen van de turborotonde zijn de stichting en de Provincie een hele reeks aan compensatieafspraken aangegaan.

Bos en hek

Eerder werd op de grens van Voorhout en Noordwijk al het 'Klein Overbosch' gerealiseerd, met 1.500 m2 aan compensatiebos. Ook werd het Overbosch opgesierd met een fraai nieuw en natuurlijk hek.

Stinsenbollen, schelpenpad en grasweide

Vorige maand werd het Overbosch verrijkt met meer dan 15.000 stinsenbollen en stinsenplanten en nu dus ook een vernieuwd kleischelpenpad. Daar blijft het overigens niet bij. Een van de afspraken, die in de loop van 2019 nog uitgevoerd wordt, is het omvormen van de huidige grasweide in een prachtige bloemenweide.


Reacties