Verzoek politie: meld verdachte fietsen

Verzoek politie: meld verdachte fietsen Foto: Politie Noordwijk

De laatste tijd worden veel fietsen koud gezet; een fietsdief verplaatst een fiets (of fietsen) voor een korte periode naar een onopvallende plek, voordat ze daadwerkelijk meegenomen worden. Op deze manier proberen dieven te achterhalen of de fiets een lokfiets is van de politie of dat ze hem zonder te veel gedoe kunnen stelen.De politie roept inwoners op om melding te maken als je denkt dat je zo’n fiets hebt zien staan.

Het gaat de laatste tijd vooral om elektrische fietsen en sportfietsen. Deze worden vaak achteraf gezet in doodlopende straatjes, brandgangen of rustige straatjes en steegjes, soms met meerdere fietsen aan elkaar.

Maak een melding

Zie je op een afgelegen plek fietsen aan elkaar staan of al een tijdje een losse fiets in goede staat die geen eigenaar lijkt te hebben? Meld het via 0900-8844.
Voor fietswrakken hoef je geen melding te maken bij de politie, deze kan je via Fixi laten opruimen door de gemeente.

Doe aangifte

Is jouw fiets gestolen? Doe aangifte bij de politie, het liefst met foto en framenummer. Hiervoor hoef je niet naar het bureau, aangifte doen kan online.

De politie heeft de laatste tijd al veel fietsen kunnen veiligstellen, maar zonder aangifte kunnen deze fietsen niet terug naar hun eigenaar.  

Voorkom fietsendiefstal

Het beste is natuurlijk om fietsdiefstal te voorkomen en het fietsdieven niet te makkelijk te maken:

  • Zet je fiets met een extra (kabel)slot vast aan een vast voorwerp
  • Doe schuur- en poortdeuren op slot

 


Reacties