Vestigingen Bibliotheek in Teylingen weer open

Vestigingen Bibliotheek in Teylingen weer open Foto: Bibliotheek Teylingen

De locaties van de bibliotheek in Sassenheim, Warmond en Voorhout hebben deze week hun deuren weer geopend volgens de reguliere openingstijden. Voorlopig is het alleen mogelijk om boeken te lenen en terug te brengen. 

Alleen boeken lenen en terug brengen

Alle overige diensten kunnen we vanwege de veiligheid van bezoekers en medewerkers nog niet bieden. Werkplekken, leestafels, computers, printers, toiletten en koffieautomaten zijn voorlopig niet toegankelijk. Ook gaan de activiteiten in de vestigingen nog niet van start. Natuurlijk blijft het nog steeds mogelijk om boeken te lenen via de Online Bibliotheek en zijn er ook online activiteiten.

"We zijn blij dat we met kleine stapjes weer opengaan voor publiek, maar natuurlijk zijn wij vanwege het coronavirus genoodzaakt bepaalde maatregelen in te voeren. Omdat we te maken hebben met strenge afstands- en hygiëne eisen, zijn we vanaf nu de ‘anderhalvemeterbibliotheek’. We richten de bibliotheek zo in dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is om in de bibliotheek aanwezig te zijn". - Bibliotheek Bollenstreek

Inleveren van vóór coronatijd geleende boeken 

Leden die nog niet naar de bibliotheek willen of kunnen hebben daar nog voldoende tijd voor. De eerste inleverdatum, voor al het materiaal dat op dit moment is uitgeleend, is 1 juni.

Boeken BezorgBieb

Voor leden van 70 jaar of ouder heeft de Bibliotheek de Boeken BezorgBieb ontwikkeld. Zij zijn welkom in de bibliotheek, maar als ze niet kunnen of willen komen, dan komen de medewerkers van de Bibliotheek de boeken brengen. Andere leden die volgens de RIVM-richtlijnen tot de risicogroep behoren en daardoor niet naar de bibliotheek kunnen komen, mogen ook gebruik maken van de Boeken BezorgBieb.


Reacties