Vier verdachten opgepakt voor de branden in Sassenheim

Vier verdachten opgepakt voor de branden in Sassenheim Foto: Brandweer Sassenheim

De politie heeft vier minderjarigen uit Sassenheim aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verschillende branden die in april en mei werden aangestoken in Sassenheim.


- Lees verder onder deze advertentie -

De politie riep bewoners op om informatie te delen, er werd een buurtonderzoek gehouden en agenten spraken met verschillende getuigen. Tijdens het onderzoek kwamen meerdere verdachten in beeld.

Allemaal Sassemers

Woensdag 5 juni werden twee 16-jarige jongens uit Sassenheim aangehouden, 18 juni bepaalt de raadkamer of ze langer vast blijven zitten.
Dinsdag 11 juni werden nog twee verdachten aangehouden; twee jongens van 15 en 16 jaar uit Sassenheim.

De brandstichtingen verstoren het veiligheidsgevoel onder de bewoners van Sassenheim. Dit neem ik hoog op. Samen met de burgemeester leggen wij de focus op de aanpak van dit soort incidenten. Dit betekent extra inzet om de wijkagenten te ondersteunen.’ - Henk Woppenkamp, teamchef

Lof voor de politie, maar ook voor de inwoners van Sassenheim. We hebben de inwoners opgeroepen informatie door te geven en dat heeft geholpen. 18 branden, ruim 2 maanden onrust en bezorgdheid. Ik ga ervan uit dat met het oppakken van de vier verdachten er een punt staat achter deze periode.’ – Carla Breuer, burgemeester Teylingen

 


Reacties