Visboer Wim biedt zich aan als voorzitter TOV Voorhout

Visboer Wim biedt zich aan als voorzitter TOV Voorhout

Wim Klok van Vishandel de Klok vindt, nu het TOV-bestuur en de kernvoorzitter zijn opgestapt, de tijd rijp voor een frisse wind voor ondernemend Voorhout. En nu het bestuur van de Teylingen Ondernemersvereniging (TOV) de functie heeft neergelegd, wil hij zich kandidaat stellen als nieuwe TOV-voorzitter voor Voorhout.

Wij spraken Wim over zijn plannen en ambities om de winkels in Voorhout weer meer op de kaart te zetten.

‘Ik ben al jaren lid van de TOV en heb ook in commissies gezeten. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik in het verleden meer heb gedaan dan ik nu doe.

Maar zoals het nu gaat in Voorhout… Het is tijd dat iemand gaat zorgen dat de boel blijft draaien. Mensen - ondernemers, moeten die verantwoordelijkheid pakken en ik wil graag kijken of ik iets voor elkaar kan krijgen. Als niemand opstaat, gebeurt er niks en gaat de dorpskern alleen maar achteruit.’

Gebeurt er nu niet genoeg?

‘Niks ten nadele van het demissionaire bestuur en de voorzitter, maar ik heb het idee dat het TOV de laatste jaren een beetje afgestompt is. Wat logisch is: er zijn genoeg plannen geweest, maar als ondernemers reageren met ‘Geen tijd, geen zin’, of er wordt helemaal niet gereageerd, dan verdwijnt de motivatie wel een beetje. 

Ik denk dat ik die motivatie zeker heb. En een portie verse overredingskracht om mensen erbij te trekken die nu denken ‘Laat mij er alsjeblieft buiten’.

Welk verschil denk jij te gaan maken?

‘Ten eerste; ik wil de rol van voorzitter graag oppakken, maar ik kan het niet alleen. We moeten met zijn allen proberen om Voorhout in leven te houden en daar is een clubje voor nodig die het voortouw neemt.

Er borrelen ideeën genoeg maar concrete plannen komen later. Er zijn wel drie dingen die ik erg belangrijk vind:

  1. Meer samenwerken dan we nu doen. Een aantal proberen het nu, maar die groep moet groter.
  2. We kunnen ons winkelgebied beter verkopen, en dat moeten we samendoen. Ik kan wel roepen dat we een goeie groenteboer hebben, maar ik ben maar één iemand. Als we dat met vijftig man zeggen, staan we al veel sterker.
  3. Sociale betrokkenheid creëerden bij inwoners van Voorhout.
    Het is heel simpel; wij kunnen niet zonder de inwoners, zij kunnen wel zonder ons. Het is tijd dat wij als ondernemers ons wat nederiger op gaan stellen. We moeten meer klik creëren met de inwoners.
     

Wanneer kunnen we je officieel feliciteren met het voorzitterschap?

‘Zo ver is het nog niet. Ik heb de voormalig voorzitter Ruud en het hoofdbestuur van de TOV laten weten dat ik me officieel kandidaat wil stellen. Vanavond (donderdag 7 december) is er een overleg met de commissie, waar als het goed is ook besproken gaat worden dat ik me opgeworpen heb.

Maar ik ga niet instappen als collega’s uit Voorhout er niet achter staan. Wanneer het gros denkt ‘Daar heb je hem weer…’ dan doe ik het niet. Maar ik verwacht niet dat dat de reactie zal zijn hoor.’

Ben je als ondernemer en familieman al niet druk genoeg?

‘Er zit 24 uur in een dag, waarvan ik er een stuk of 10 werk en nog 4 tot 5 uur slaap. Dus er blijven genoeg uren over die ik aan de TOV kan besteden. En nog een beetje aan mijn gezin natuurlijk!

Ik ben al jaren actief in verschillende commissies, maar nog nooit als voorzitter. Dat is toch een andere rol. Maar ik heb de motivatie en als ik er in stap, ga ik er helemaal voor.’

 


Reacties