Vishandel De Klok zet nieuwe stap in duurzaam ondernemen

Vishandel De Klok zet nieuwe stap in duurzaam ondernemen Foto: Vishandel De Klok

Sinds kort kan je bij vishandel De Klok in Voorhout kiezen voor een duurzame manier van het verpakken van de boodschappen: in Tupperware bakjes.

Weg met wegwerpplastic; dat is het motto van vishandel De Klok. Daarom zijn ze gestart met een nieuw initiatief om verpakkingsmateriaal te verminderen. 

Herbruikbare bakjes

In plaats van de verse vis mee te geven in plasticfolie en zakjes, kan je nu de producten laten verpakken in een Tupperware bakje.

Je koopt eenmalig zo’n bakje bij De Klok (tegen de standaard Tupperware prijs) en neemt het tijdens je volgende rondje boodschappen mee om je volgende vis in te verpakken.

Als je eens wist hoeveel plastic er omgaat in mijn winkel, je schrikt ervan. Tupperware is ook plastic, maar kan in principe levenslang worden hergebruikt, dus wij proberen zo ons steentje bij te dragen.’ – Wim Klok, eigenaar vishandel De Klok

Of neem je eigen bakje mee

Al genoeg bakjes in de keukenla? Je mag ook een eigen bakje meenemen. Het doel van de vishandel is om met zijn alle minder plastic te verbruiken, op welke manier dan ook.

Het is net als het meenemen van je eigen boodschappentas; even jezelf aanleren om het mee te nemen. 

 


Reacties