Voldoende aanmeldingen stembureauleden

Voldoende aanmeldingen stembureauleden

Er zijn voldoende aanmeldingen ontvangen van stembureauleden voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021. Daarom is aanmelden als stembureaulid niet meer nodig. ''Daar zijn we dankbaar voor'', aldus de gemeente

Door de coronamaatregelen waren er meer mensen op het stembureau nodig om de verkiezingen in goede banen te leiden. Iedereen van 18 jaar of ouder kon zich aanmelden als lid van het stembureau. 

In onze gemeente kan er ook op 15 en 16 maart worden gestemd. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft namelijk voorgesteld dat op die dagen in elke gemeente een beperkt aantal stemlokalen open gaan. Dit is bedoeld voor mensen die door het coronavirus tot de risicogroepen behoren.

Veel extra stembureauleden nodig

Samen met de andere leden van het stembureau zorg je dat de verkiezingen goed en zo veilig mogelijk verlopen. Bij de Tweede Kamerverkiezingen worden extra stembureauleden ingezet. Ook zijn er reserveleden nodig. Medewerkers van een stembureau krijgen vooraf een gratis (digitale) training.

Lees ook: Henk van Atteveld: vrijwilliger op stembureau Warmond


Reacties