Voldoende schepen voor de Westlander Zeildagen

Voldoende schepen voor de Westlander Zeildagen Foto: Stichting Zeilvaart Warmond

Stichting Zeilvaart Warmond meldt met gepaste trots dat de Westlander Zeildagen dit jaar wel doorgang vinden. Het startschot van deze 32ste editie is op zaterdag 25 mei.


- Lees verder onder deze advertentie -

De afgelopen twee jaar waren er niet voldoende aanmeldingen en kon het evenement niet doorgaan. Dit jaar ontving de organisatie 8 aanmeldingen; voldoende voor een zeilwedstrijd. 

Westlander Zeildagen

Tijdens de Westlander Zeildagen liggen er Westlanders, Kagenaars en andere historische bedrijfsvaartuigen op de Kagerplassen in Warmond. Zij varen onderlinge competities over de Kagerplassen en leggen aan in Warmond.  

Twee wedstrijden

Op zaterdag 25 mei start de ‘beurteveer’ bij Park Groot Leerust. De boten voren bij deze wedstrijd over de gehele Kagerplassen waarbij ze tussen 10:00 en 17:00 uur zo veel mogelijk verschillende havens aan moeten doen.
Zondags is er tussen 10:00 en 14:00 een hardzeilwedstrijd over een parcours op ‘t Joppe. 

Kijken vanaf de kant

Deze boten start en finish is beide dagen in Park Groot Leerust, waar je de boten goed kunt bekijken. De race op zondag is ook goed te zien vanaf de kade op Koudenhoorn. Via de vorig jaar gelanceerde app kan je de boten tijdens de wedstrijd in de gaten houden.


Reacties