Volg de gratis training tot Energiecoach

Volg de gratis training tot Energiecoach

De gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen willen graag hun inwoners stimuleren om woningen te verduurzamen. Daar blijkt in de praktijk vaak een hoop tijd in te gaan zitten, omdat niet iedereen de nodige kennis in huis heeft. De drie gemeenten organiseren daarom een gratis training om als Energiecoach aan de slag te kunnen en zo elkaar verder op weg te helpen. Ben jij geïnteresseerd in duurzaamheid en wil je graag meer kennis opdoen over de maatregelen die er zijn voor het verduurzamen van woningen? Dan is deze training echt wat voor jou!  


- Lees verder onder deze advertentie -

Wat is een energiecoach?

Als energiecoach kun je goed beslagen ten ijs komen en op bezoek gaan bij mensen thuis om samen de mogelijkheden voor energiebesparing in de woning te bekijken. je hebt geen uitvoerige technische kennis nodig om het gesprek met woningeigenaren aan te gaan. Na de training kun je samen met een bewoner vaststellen welke maatregelen passend zijn voor het aanvragen van een offerte. Zo heeft een bewoner meer inzicht in de te nemen maatregelen en de vervolgstappen.

Wat leert u tijdens de training?

De training bestaat uit 4 avonden. Tijdens deze trainingsavonden wordt er onder andere aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • De theorie en toepassingen van CO2 besparing in een woning op het gebied van de bouw- en installatiewerken.
  • Het stellen van de juiste vragen bij het verduurzamen van een huis.
  • Wat doet een energiebesparende maatregel, welke invloed hebben ze op elkaar en wat is de beste volgorde?
  • De wens van een bewoner met de praktische toepasbaarheid op het netvlies.

Na de opleiding kun je als vrijwilliger de wijk in om gesprekken met bewoners te voeren. Dat zal de eerste paar keren best spannend zijn, maar wees gerust; je wordt bijgestaan met raad en daad. Ook wordt ervoor gezorgd dat jouw kennis actueel blijft. De ontwikkelingen binnen de energietransitie gaan namelijk razendsnel!

Over de training

De trainingen vinden plaats in maart 2019. Het betreft 4 avonden van 17.30 tot 21.30 uur. De trainingen worden gehouden in Lisse, Teylingen en/of Hillegom. De data en locatie stemmen wij op een later tijdstip vast met de cursisten.

Vragen? Stuur een email naar Jamie.deRidder@HLTsamen.nl.

Aanmelden kan t/m zondag 24 februari 2019.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties