Volgend schooljaar ook tweetalig havo op RLS

Volgend schooljaar ook tweetalig havo op RLS Foto: misign InTeylingen

Het Rijnlands Lyceum Sassenheim staat bekend om de mogelijkheid tweetalig vwo te volgen. Op veler verzoek voert de school vanaf schooljaar 2020-2021 ook tweetalig havo in.

Bij de tweetalige leerrichtingen krijg je verschillende lessen in het Engels, deze lesboeken en toetsen zijn in het Engels en er zijn (buitenlandse)excursies en projecten.

Thavo heeft de volgende lessen in het Engels: History (geschiedenis), Geography (aardrijkskunde), PE (gym), Science, Art and Design (beelende vorming) English (Engels) en Drama (toneel). Bij thavo is wiskunde in het Nederlands – bij tvwo is dit vak ook in het Engels. 
In de derde klas komen daar biologie, bedrijfseconomie en scheikunde bij. 

Op veel HBO-opleidingen is een meer dan behoorlijke beheersing van het Engels nodig. Daarom krijgen wij vanuit de (oud-)leerlingen de laatste jaren steeds vaker de vraag om ook tweetalig havo in te voeren. Los van alle praktische redenen is tweetalig onderwijs gewoon heel mooi en uitdagend onderwijs is, waarbij je ook letterlijk je eigen grenzen verlegt.’ – Rijnlands Lyceum Sassenheim

Leerlingen met havo/vwo-advies kunnen zich inschrijven voor thavo op het RLS. Gaat het boven verwachting goed het eerste jaar? Dan is er de mogelijkheid door te stromen naar tvwo.

 


Reacties