Voor schoolverlaters uit 1965-1980: Klasgenotenfestival

Voor schoolverlaters uit 1965-1980: Klasgenotenfestival

Kom op 9 september herinneringen ophalen met oudklasgenoten. Het Klasgenotenfestival is voor iedereen die tussen 1965 en 1980 afzwaaide op een basisschool in Sassenheim, of in deze periode les gaf. 

Oud-klasgenoten en enkele leerkrachten uit deze tijd komen samen op verschillende oude schoollocaties in Sassenheim om terug te gaan naar de basisschooltijd. Aan de hand van eigen herinneringen en leuke verhalen, maar er zal ook een expositie zijn van klassen- en schoolfoto's uit deze tijd. Misschien bloeien er zelfs wel weer oude vriendschappen op? 

Herinneringen ophalen in oude scholen

Drie basisscholen vroeger worden nu opengesteld als locatie voor het klasgenotenfestival:

De Kompasschool; voor leerlingen van het protestant-christelijk onderwijs van: de Hervormde School voor lager onderwijs, de Kompasschool, de Visserschool voor Chr. lager onderwijs en  de Parkschool.
Oud-schooldirecteur Hans de Nooij zal hier alle voormalig leerlingen ontvangen. 

De Kastanjehof; voor leerlingen van het openbaar onderwijs van: de Op Dreef, Kastanjehof en het Bolwerk.
Hier worden bezoekers ontvangen door schoolhoofd Paul de Baan.

De St. Annaschool (kapel); voor leerlingen van het r.-k. onderwijs van: de St. Antoniusschool, de Kinderburg, de St. Annaschool, de Overplaats en de Springplank. 
Voormalig schoolhoofd Hein van der Meer verwelkomt de oud-leerlingen. 

Klasgenotenfestival nu al een groot succes

De aanmeldingen voor het festival hebben de eerste verwachtingen al overstegen, dus de voorspellingen zijn bijgesteld; Stichting Oud Sassenheim hoopt nu op 250 aanmeldingen. 

“Het gaat nu als een speer. Aanvankelijk gingen we uit van 100 deelnemers, maar nu zitten we al op 130 aanmeldingen van oud-klasgenoten. Vandaag, 25 augustus, kregen we er weer 13 bij. Alle aanmeldingen staan op de SOS site en dat zorgt voor een kettingreactie. Voordat het 9 september is, zal dat aantal naar verwachting nog fors toenemen” - coördinator van het festival Cor Wagemakers. 

Aanmelden voor het Klasgenotenfestival

Benieuwd of er tussen al die aanmeldingen voor jou ook bekende namen zitten? Je kunt hier bekijken wie zich al aangemeld hebben
Ben je zelf ook nieuwsgierig wat er geworden is het knapste meisje uit de klas? Meld je ook aan voor het klasgenotenfestival en kom oude herinneringen ophalen. En wie weet wel oude vrienschappen nieuw leven inblazen? 

 

Het Klasgenotenfestival is onderdeel van het uitgebreide Open Monumentendagprogramma, georganiseerd door Stichting Oud Sassenheim. 


Reacties