Voorhout krijgt eerste ster Keurmerk Veilig Ondernemen

Voorhout krijgt eerste ster Keurmerk Veilig Ondernemen

Vandaag reikte burgemeester Carla Breuer de eerste KVO-ster uit in Voorhout. Een bevestiging en beloning voor de werkgroep die in korte tijd mooie stappen gezet heeft om de veiligheid van het winkelgebied te verbeteren.

In het voorjaar 2017 is een werkgroep met lokale winkeliers en horecaondernemers, politie, brandweer en citymanager John van der Tol aan de slag gegaan om het winkelgebied in Voorhout veiliger en aantrekkelijker te maken.

Uitgevoerde acties voor verbetering veiligheid winkelgebied Voorhout

Om de actielijst te bepalen is een winkeliers- en een straat enquête gehouden. Maar ook de bevindingen van politie en brandweer zijn meegenomen om het de actielijst aan te vullen. In 2017 zijn de volgende acties al uitgevoerd om het winkelgebied van Voorhout te optimaliseren:

  • Kapotte verlichting is gemaakt
  • Gevaarlijke, loszittende en/of kapotte stoeptegels zijn vervangen
  • Ingang PLUS van Dijk garage is veiliger gemaakt
  • Fietsrekken Herenstraat zijn aangepakt
  • Extra straatafvalbakken geplaatst
  • Invalideparkeerplaats verplaatst ivm (voorheen) onveilige plek
  • Inventarisatie camera systemen
  • Noodgevallen appgroep gestart voor lokale ondernemers om elkaar snel op de hoogte te stellen van diefstel, vals geld en andere ongewenste situaties.

Punt waar nog aan gewerkt wordt is het laden en lossen in de Herenstraat.

Sneller dan gemiddeld 

Meestal duurt het een jaar voordat de organisatie achter Keurmerk Veilig Ondernemen een ster uit komt reiken, maar de werkgroep in Voorhout heeft het in acht maanden voor elkaar gekregen.

Warmond is de volgende

Sassenheim heeft ook een KVO-ster en de citymanager John van der Tol wil voor 2018 ook met een werkgroep in Warmond aan de slag om het Keurmerk Veilig Ondernemen binnen te halen.
Daarnaast blijft de werkgroep in Voorhout actief en wordt het gebied in Voorhout uitgebreid met het Oosthoutplein.


Reacties