Voorhout meest in trek bij huizenkopers

Voorhout meest in trek bij huizenkopers Foto: InTeylingen

Van de drie dorpen in Teylingen is Voorhout het meest in trek bij woningzoekenden. In het tweede kwartaal van 2020 zochten maar 3.247 mensen naar een koopwoning in Voorhout. 2.672 waren geïnteresseerd in een koophuis in Sassenheim, er wordt veel minder gezocht naar huizen in Warmond. Dat blijkt uit data van De Leeuw Makelaardij.  

Mensen zoeken in Voorhout en Sassenheim vooral naar tussenwoningen, het liefst onder de €450.000,-. De tussenwoningen die verkocht werden in Q2 2020 werden meestal ook verkocht onder die prijs.  
Ook vrijstaande woningen zijn in trek; het budget van kopers die in Sassenheim zoeken lig tussen de 8 ton en het miljoen, in Voorhout zoeken de meeste tot ongeveer 9 ton.

Krapte op de appartementenmarkt

Daarnaast is er veel vraag naar, maar weinig aanbod in, appartementen. In Sassenheim zochten 735 mensen actief naar een koopappartement, in Voorhout waren dit er 617. Er stonden er in dezelfde periode slechts 3 (Sassenheim) en 6 (Voorhout) te koop.

Vrijstaand in Warmond

De kopers voor Warmond wijken af van de andere dorpen in Teylingen, dit heeft ook te maken dat het aanbod in Warmond al jaren heel anders ligt. In Warmond zoeken potentiele kopers vooral naar vrijstaande woningen met een budget tot 1,5 miljoen.

 


Reacties