Voorhouts 75 jaar bevrijding staat in de steigers

Voorhouts 75 jaar bevrijding staat in de steigers

Op 5 mei 2020 viert heel Nederland dat het 75 jaar geleden is dat we bevrijd zijn. Historische Kring Voorhout en de Oranje Vereniging Voorhout hebben de handen ineens geslagen voor de viering in Voorhout. De leerlingen van de lokale basisscholen gaan een belangrijke rol spelen in de viering.  


- Lees verder onder deze advertentie -

Mede dankzij de bijdrage toegekend door de Kindergemeenteraad en een bijdrage van de plaatselijke Rotary, zijn de plannen voor de herdenking op 4 mei en de viering op 5 mei in blauwdruk al gereed.

Onder andere de leerlingen van lokale basisscholen worden betrokken bij de herdenking en de festiviteiten. Immers is de slogan van het Nationaal Comité 4 en 5 mei ‘Vrijheid geef je door’. 

OVV en HKV vinden het erg belangrijk om de jeugd te informeren en hen bewust te maken van wat onvrijheid betekent en dat we dus erg dankbaar voor onze vrijheid moeten zijn.’ – Historische Kring Voorhout

Groep 7

De groepen 7 van de basisscholen krijgen volgend jaar een voorbereidende gastles over oorlog en vrijheid, waarna onder leiding van een kunstenaar gewerkt wordt om het gevoel rondom deze onderwerpen vorm te geven. De creaties van de leerlingen zullen tentoongesteld worden in etalages en winkels in het Voorhoutse centrum.

Groep 8

De groepen 8 gaan aan de slag met verhalen of gedichten en krijgen hierbij begeleiding van een ervaren dichter of schrijver. Ook deze creaties worden bij de lokale middenstand geëxposeerd.

HKV en de OVV hadden een bijdrage aangevraagd bij de Kindergemeenteraad om de materialen voor de kunstwerken van de leerlingen te bekostigen. Met de toegekende €165,- is de basis gelegd en kan de organisatie verder met de financiering van de viering van 75 jaar bevrijding.


Reacties