Voorhoutse jeugd voetbalt tegen de politie

  • Foto: InTeylingen
  • Foto: InTeylingen
  • Foto: InTeylingen
  • Foto: InTeylingen

Op het voetbalveld van Kindercentrum Andreas in de Voorhout vond woensdagmiddag een speciaal voetbalwedstrijdje plaats: de politie uit Teylingen en de jeugd uit de buurt namen het tegen elkaar op.

De wijkagenten deden een oproep over voetballen met de jeugdagent op Facebook waar moeder Antoinette op reageerde. Voor de politie is het belangrijk en leuk dat zij ook eens op een andere manier in contact komen met de jeugd, daarom bedachten ze het initiatief ‘Cop de bal naar de jeugdagent!’

'We hebben de oproep voor een partijtje voetbal gedaan omdat we meer toenadering willen zoeken tot de jeugd.’ – jeugdagent Cor van Rijn

Jeugd maakt agenten in

Zo gebeurden het dat jeugdagent Cor van Rijn en drie collega’s het woensdagmiddag tijdens een voetbalwedstrijd opnamen tegen zes jongens uit Voorhout. De wedstrijd eindigde in 4-5, de agenten moesten hun meerdere erkennen in de jeugd.

De voetballende agenten trokken veel bekijks en de jongere kinderen die al op het speelplein aan het spelen waren mochten ook een spelletje mee doen. Na ruim een uur voetbal zwaaide de polite weer af.

Ook een potje voetballen met de jeugdagent en zijn collega’s? Stuur een chatbericht via Facebook of Instagram

 


Reacties