Voorhoutse MEDiLOO krijgt subsidie

Voorhoutse MEDiLOO krijgt subsidie Foto: J&J Consortium

Een mobiel toilet die tijdens het gebruik de gezondheid van de gebruiker kan scannen op bepaalde ziektes. Dat is MEDiLOO, een idee van stichting J&J Consortium uit Voorhout. Ze ontvangen een subsidie van Stichting Voorzorg Utrecht voor de realisatie van hun ontwerp.  

Eigenaren Jan en Joep bedachten een systeem waarmee je met een aantal meetinstrumenten snel kunt zien of iemand een bepaalde (infectie)ziekte onder de leden heeft. Alle benodigde informatie komt binnen via een toiletbezoek; er komt geen bloedafname aan te pas.

Epidemieën voorkomen

Door bijvoorbeeld MEDiLOO’s neer te zetten bij vluchtelingenkampen of andere plekken waar langdurige grote groepen mensen bij elkaar zijn, kan je ziektes en epidemieën voorkomen. Resultaten kunnen direct en digitaal gedeeld worden met de gebruiker of een organisatie om inzicht te geven in de gezondheid en als waarschuwing om eventueel actie te ondernemen.   

In ontwikkeling

MEDiLOO is een mobiel toilet in ontwikkeling en voor verdere ontwikkeling is budget nodig. Stichting Voorzorg Utrecht kent J&J Cosortium een subsidie van €5000 toe om een prototype van het toilet te maken.

‘We zijn de Stichting Voorzorg Utrecht zeer erkentelijk voor deze mooie subsidie! De steun van meer fondsen is nodig, zodat we hopelijk het komende jaar het eerste prototype kunnen realiseren.’ – Jan Rolloos, voorzichter Stichting J&J Consortium

Meer informatie over de MEDiLOO? Die kan je hier vinden.


Reacties