Voorhoutse najaarsfeesten dit jaar in een afgeslankte vorm

Voorhoutse najaarsfeesten dit jaar in een afgeslankte vorm Foto: InTeylingen

De coronacrisis had grote gevolgen voor de Voorjaarsfeesten in Voorhout en zorgt ook voor aanpassingen in het programma voor de Najaarsfeesten in het dorp. Volgens de geldende maatregelen, kunnen veel activiteiten niet doorgaan als voorgaande jaren. Grote activiteiten zoals de kermis, braderie en verschillende (sport)tochten gaan dit najaar niet door. 

Zoals geschreven door de Oranje Vereniging Voorhout

De wereld staat nog steeds op zijn kop.

Voor ons als Oranje Vereniging Voorhout hebben de gestelde maatregelen grote consequenties gehad voor ons voorjaarsprogramma. Met de aanpassing in de regels konden we de blik naar onze najaarsfeesten richten.

Geen grote publieksactiviteiten

Voor de vergunning plichtige evenementen dient bij de gemeente allerlei extra informatie over de handhaving van de coronaregels ingediend te worden. Deze extra regels gelden vooral voor activiteiten die veel bezoekers trekken en waarbij gepaste afstand houden tot elkaar een probleem kan gaan opleveren. Op basis van die regels kunnen er dit jaar helaas geen grote publieksactiviteiten worden georganiseerd. Dus:

  • geen kermis
  • geen wielerronde
  • geen hardloopwedstrijden
  • geen lampionnenoptocht
  • geen braderie
  • geen solex rijden
  • geen tandemrijden

Het is duidelijk dat door deze nieuwe regels de feestweek dit jaar niet op de gebruikelijke manier georganiseerd kan worden. Dat is heel spijtig, maar we zijn tenslotte de Oranje Vereniging Voorhout en vinden het geen optie om helemaal niets te doen voor onze inwoners, daarom hebben wij besloten om sommige activiteiten aan de hand van de geldende regels door te laten gaan. We kunnen allemaal wel wat gezelligheid en vertier gebruiken. Bij de activiteiten die doorgaan moet u zich vooraf aanmelden.

Welke activiteiten dit zijn kunt u in ons najaarsboekje lezen, dat in de derde week van augustus op uw deurmat zal vallen. Of volg ons via Facebook of kijk op onze website: www.oranjeverenigingvoorhout.nl.


Reacties