Voorkom de rij bij het Wacky Wine Festival

Voorkom de rij bij het Wacky Wine Festival Foto: Wacky Wine Festival

Komende zondag is het Wacky Wine Festival. Er zijn nog kaarten aan de deur te koop de 14de, maar de organisatie verwacht daar wel een wachtrij. Doe slim en boek je festival online.

Zowel entreetickets als munten en masterclasses zijn online te bestellen.  

Wijnzinnig

Op Wacky Wine kan je 80 verschillende wijnen proeven van over de hele wereld, van bekende wijnhuizen als Quinta do Monte d’Iore uit Portugal en Frencesca Dal Cero uit Italië.

Wijn even zat? Neem een speciaalbiertje

Ben je niet zo’n wijndrinker, maar kom je wel gezellig met je vrienden mee? Je kunt ook 10 bieren van de Scheldebrouwerij drinken op Wacky Wine. Er is zelfs een biersommelier aanwezig.

Masterclasses op Wacky Wine

Wil je naast proeven ook écht iets opsteken over wijn? Dat kan ook op Wacky Wine, door aan te sluiten bij de verschillende masterclasses. In 30 minuten vertellen de gepassioneerde mensen achter een aantal wijnhuizen alle ins & outs over ‘hun wijn’.

Masterclass ‘Parels uit Turkije’ 14:30 – 15:00 uur

Turkije is één van de oudste wijnlanden ter wereld, er wordt al ruim 7000 jaar wijn gemaakt. Hoogste tijd om daar eens iets van te proeven! Eliëtte Yilmaz laat je kennis maken met de parels van Turkije. Nieuwsgierig? Schrijf je dan nu in voor de Masterclass ‘Parels uit Turkije’!

Masterclass ‘De Gouden Heuvel van Portugal’ 15:30 – 16:00 uur

Wijnhuis Quinta do Monte d’Oiro (vrij vertaald: gouden heuvel), zo’n 50 kilometer ten noorden van Lissabon, staat al sinds de 17e eeuw bekend om zijn geweldige terroir. Francisco Bento dos Santos combineert zijn passie voor kwaliteitswijn en gastronomie en heeft op beide gebieden inmiddels vele onderscheidingen ontvangen in zowel binnen- als buitenland. Ook benieuwd naar wat ‘De Gouden Heuvel’ te bieden heeft? Francisco laat het je graag proeven tijdens de masterclass!

Masterclass ‘Dal Cero Family’ 16:30 – 17:00 uur

Francesca is de zus in de familie van Wijnmakers met Passie!!! Deze Italiaanse familie maakt al drie generaties lang wijn en combineert het grootste respect voor traditie met de allernieuwste technieken. Persoonlijke aandacht, rigoureuze selectie van de druiven, alles om de ziel van het terroir in de fles te krijgen. Wijnhuis Dal Cero heeft in twee Italiaanse provincies wijngaarden: Veneto en Toscane. Francesca laat je proeven hoe ervaringsjaren met jonge ideeën naar meer smaakt.

Je boekt een masterclass voor €5,- per stuk.

 


Reacties