Voorlichtingsavond gameverslaving bij jongeren

Voorlichtingsavond gameverslaving bij jongeren Foto: Pixabay

Op maandag 23 september vindt in Sassenheim een voorlichtingsavond over gameverslaving voor jongeren plaats. De bijeenkomst begint om 19:30 in de Julianakerk (Julianalaan 6).

Een gameverslaving is een relatief nieuw begrip. Spelcomputers zijn sinds een jaar of 20 makkelijker toegankelijk voor meer huishoudens en kinderen en jongeren komen dus ook steeds vaker en makkelijker in contact met computerspellen.

Gameverslaving

Gamen is leuk, gezellig en kan leerzaam zijn. Maar er kan een punt zijn dat een kind het gamen niet meer onder controle heeft; slaap, school, studie of sociale contacten worden verwaarloosd. Het kan zijn dat je kind dan last heeft of krijgt van een gameverslaving.

Een gameverslaving vertoont grote gelijkenissen met andere verslavingen. Om problemen, vaak ontstaan door de ontluikende gameverslaving, te ontvluchten is de verleiding erg groot om nog meer te gaan gamen. 

Voorlichtingsavond

Hoe ga je hier als ouders wijs mee om? Welke grenzen kan je stellen?

Een preventiemedewerker van Brijder Verslavingszorg komt op 23 september vertellen over gameverslaving en beantwoordt vragen. Ook is er een (familie)ervaringsdeskundige aanwezig die haar/zijn ervaring zal delen.

De avond start om 19:30 in de Julianakerk, inloop vanaf 19:15. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

 


Reacties