Voorspoedige seizoenstart voor eerste teams VCS

Voorspoedige seizoenstart voor eerste teams VCS Foto: VCS

De competitie voor heren 1 en dames 1 van Volleybalclub Sassenheim is alweer een paar weken aan de gang. Beide teams komen uit in de promotieklasse, de een na hoogste regionale klasse. Nu de eerste wedstrijden gespeeld zijn een eerste tussenrapportage: zowel heren 1 als dames 1 beleeft een voorspoedige seizoenstart.

Geschreven door VCS

VCS dames 1: plek twee in de competitie

Dames 1 sloot vorig jaar af met zowel het bekerkampioenschap als promotie na het spelen van PD-wedstrijden.

Hoewel het team speelt in een iets kleinere en gewijzigde bezetting, weten de dames met wilskracht en teamwork invloed uit te oefenen op de wedstrijden die zij tot nu toe spelen. Zij laten hier afgelopen zaterdag een mooi staaltje van zien in de uitwedstrijd tegen Gemini Kangoeroes dames 1.

In de eerste set geven de dames uit Sassenheim ogenschijnlijk de teugels uit handen en staan initieel 6-15 achter. Er werden te veel eigen fouten gemaakt, zowel in de verdediging, opslag als de aanval. De wil om te winnen neemt echter tijdig de overhand en VCS weet deze achterstand om te buigen naar 26-24 winst. Vanaf dan ligt de controle duidelijk bij VCS en met overtuiging wordt er 4-0 gewonnen (25-18, 25-12, 25-15). De dames nemen met 16 punten uit 4 wedstrijden nu de tweede plaats in.

VCS heren 1: plek vier in de competitie

Ook voor heren 1 geldt dat er dit seizoen genoegen moet worden genomen met een kleine selectie, maar de acht spelers worden regelmatig bijgestaan door invallers uit het tweede team. Na een 4-0 winst en 1-3 verlies in de eerste wedstrijden, presteerden de heren het om twee keer een marathonpartij van vijf sets in hun voordeel te beslechten.

In IJsselstein gaf VCS na een 2-0 voorsprong nog bijna de winst uit handen, maar Vives wist de matchpoints in de vijfde set niet te verzilveren. In de thuiswedstrijd tegen Inter Rijswijk boog VCS een 1-2 achterstand overtuigend om: met 25-11 en 15-10 was de 3-2 winst een feit. Heren 1 staat momenteel op een knappe vierde plaats.

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties