Voorstel CDA: scheld terras-belasting voor horeca kwijt

Voorstel CDA: scheld terras-belasting voor horeca kwijt Foto: Google Maps

CDA Teylingen wil lokale horecaondernemers tegemoetkomen door een deel van de gemeentelijke lasten kwijt te schelden. Via schriftelijke vragen testen ze het water voor draagvlak bij de gemeenteraad.

Een deel van de gemeentelijke lasten van de horeca bestaat uit precariobelasting voor het uitbaten van een terras. CDA Teylingen heeft het idee opgevat om deze lasten over 2020 kwijt te schelden en zo horecaondernemers tegemoet te komen in de lasten en wellicht opties te geven voor opening volgens de anderhalve meter-samenleving.  

Veel lokale horeca te klein voor 1,5 meter afstand

Als horeca straks weer open mag maar zich wel aan de 1,5 meter afstand moet houden, zit hier voor veel kleine locaties geen reëel verdienmodel in. CDA Teylingen redeneert dat het openen van een terras meer opties biedt omdat een gelegenheid dan meer ruimte heeft om in te zetten.

Terras in plaats van parkeerplek

CDA-fractie Teylingen wil deze horecaondernemers tegemoetkomen door eenmalig de gemeentelijke lasten 2020, die samenhangen met het uitbaten van een terras op de openbare weg/op gemeentegrond, niet te innen en kwijt te schelden.
Indien er openbare parkeerplaatsen op de plek van een mogelijk terras staan, oppert CDA om deze voor terras beschikbaar te stellen.

Via schriftelijke vragen vraagt de fractie of de gemeenteraad openstaat voor dit idee, aanvullend op de reeds bestaande ondersteuning. De raad zal later de vragen beantwoorden.
De volledige ingezonden raadsvragen kan je hier terugvinden.

 


Reacties